Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere, scortisoara, ciocolata si stafide.

Ingrediente:
3 oua mari;
2 linguri zahar;
1 lingura miere;
un varf lingurita sare;
100 ml ulei;
2 linguri faina;
3 linguri amestec de fulgi de ovaz si de grau;
o lingurita praf de copt;
Stafide;
Putina ciocolata neagra;
Un varf de lingurita scortisoara;
O lingurita de zahar pentru crusta

Mod de preparare:
Se rasnesc fulgii de grau si de ovaz pana se obtine o pudra ca faina. Pentru ca vom adauga aceste cereale in prajitura, vom avea nevoie de mai putina faina.

Intr-un vas adanc, se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se adauga treptat mierea, galbenusurile, uleiul, faina, cerealele macinate, scortisoara si praful de copt. Se obtine un aluat potrivit de moale.
Se toarna putina compozitie intr-un castronel si se amesteca bine cu cacaoa.

Se toarna cele doua intr-o tava cu foaie de copt, se presara stafidele, doua patratele de ciocolata neagra taiate bucatele iar deasupra un strat subtire de zahar (cam o lingurita), care se va transforma intr-o crusta gustoasa.


Se coace la foc potrivit pana se rumeneste sau o puteti coace chiar si la masina de facut paine, 40 de minute pe programul ‘doar pentru coacere’.

Cand este gata, se acopera cu un prosop curat de bucatarie.

Timp total: 45 min;
Portii: 8


Pofta Buna!



Comentarii