Prajitura cu cereale, miere si scortisoara
Prajitura cu cereale, miere si scortisoara
O
prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna
amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere, scortisoara,
ciocolata si stafide.
Ingrediente:
3 oua
mari;
2
linguri zahar;
1
lingura miere;
un varf
lingurita sare;
100 ml
ulei;
2
linguri faina;
3
linguri amestec de fulgi de ovaz si de grau;
o
lingurita praf de copt;
Stafide;
Putina
ciocolata neagra;
Un
varf de lingurita scortisoara;
O
lingurita de zahar pentru crusta
Mod
de preparare:
Se
rasnesc fulgii de grau si de ovaz pana se obtine o pudra ca faina. Pentru ca
vom adauga aceste cereale in prajitura, vom avea nevoie de mai putina faina.
Intr-un
vas adanc, se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se adauga treptat
mierea, galbenusurile, uleiul, faina, cerealele macinate, scortisoara si praful
de copt. Se obtine un aluat potrivit de moale.
Se
toarna putina compozitie intr-un castronel si se amesteca bine cu cacaoa.
Se
toarna cele doua intr-o tava cu foaie de copt, se presara stafidele, doua
patratele de ciocolata neagra taiate bucatele iar deasupra un strat subtire de
zahar (cam o lingurita), care se va transforma intr-o crusta gustoasa.
Se
coace la foc potrivit pana se rumeneste sau o puteti coace chiar si la masina
de facut paine, 40 de minute pe programul ‘doar pentru coacere’.
Cand
este gata, se acopera cu un prosop curat de bucatarie.
Timp
total: 45 min;
Portii:
8
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!