Spirale tricolore, cu sos si sunca
Spirale tricolore cu sos si sunca
Imi plac
mult pastele cu sos, iar de data asta le-am pregatit alaturi de putina sunca
(piept de porc si slanina afumata). Am ales pentru aceasta masa, spirale tricolore
de la Gyermelyi (albe, cu spanac si cu rosii) care sunt delicioase.
Ingrediente:
300 g spirale tricolore Gyermelyi (albe, cu spanac si cu rosii);
300 g
piept de porc;
50 g slanina afumata;
Sare
dupa gust;
1
lingura bulion;
Putin
cascaval ras
Mod de preparare:
Se taie
fasii pieptul de porc (sau alta sunca taraneasca) si slanina afumata si se rumenesc intr-o tigaie
cu putin ulei incins.
Se pun
pastele la fiert in apa suficienta, cu un varf de sare si putin ulei. Se fierb
al dente.
Apoi se adauga cele doua tipuri de sunca si bulionul (suc de rosii sau rosii
pasate), un praf de sare (dar si alte mirodenii daca doriti ) si se lasa sa
fiarba pana scade un pic, iar pastele sunt fierte.
Se de
pe foc, se presara cascaval ras si frunzulite de busuioc.
Timp
total: aprox 30min;
Portii:
4
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!