Spirale tricolore, cu sos si sunca

Spirale tricolore cu sos si sunca


Imi plac mult pastele cu sos, iar de data asta le-am pregatit alaturi de putina sunca (piept de porc si slanina afumata). Am ales pentru aceasta masa, spirale tricolore de la Gyermelyi (albe, cu spanac si cu rosii) care sunt delicioase.

Ingrediente:
300 g spirale tricolore Gyermelyi (albe, cu spanac si cu rosii);
300 g piept de porc;
50 g slanina afumata;
Sare dupa gust;
1 lingura bulion;
Putin cascaval ras

Mod de preparare:
Se taie fasii pieptul de porc (sau alta sunca taraneasca) si slanina afumata si se rumenesc intr-o tigaie cu putin ulei incins.

Se pun pastele la fiert in apa suficienta, cu un varf de sare si putin ulei. Se fierb al dente. 


Apoi se adauga cele doua tipuri de sunca si bulionul (suc de rosii sau rosii pasate), un praf de sare (dar si alte mirodenii daca doriti ) si se lasa sa fiarba pana scade un pic, iar pastele sunt fierte.
Se de pe foc, se presara cascaval ras si frunzulite de busuioc.

Timp total: aprox 30min;
Portii: 4


Pofta Buna!



Comentarii