Gem de capsuni (17-2)
Gem de capsuni
Nu
credeam ca voi mai gasi capsuni in septembrie, asa ca am fost foarte bucuroasa.
Mi s-au parut neasteptat de dulci si de aromate. Le-am pregatit pentru gem.
Ingrediente:
1 kg capsuni;
500 g
zahar;
O
lingura zeama de lamaie
Mod
de preparare:
Se spala
capsunile, se acopera cu zahar si se lasa asa cateva ore sau peste noapte,
pentru a-si lasa sucul.
Se pun
la fiert, pe foc mic, amestecand mereu ca sa nu se lipeasca.
Cand
este aproape gata, adaugam si zeama de lamaie, mai lasam un pic pana se leaga
bine si luam de pe foc.
Se
toarna in borcane, se pun capacele, se intorc cu gura in jos, se acopera cu un
prosop de bucatarie si se lasa pana se racesc, apoi se eticheteaza.
Eu am obtinut un borcanel si un pic, asa ca ce a ramas am pus intr-o cescuta si m-am grabit s-o fotografiez (era prea fierbinte pentru degustat :p )
Timp
de gatire: aprox 30 min
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!