Fursecuri cu arahide sărate, cacao şi lapte

Fursecuri cu arahide sărate, cacao şi lapte

Pornind de la reţeta negresei, am pregatit, la scară mai mică, aceste fursecuri fragede şi ciocolatoase cu arahide sărate. Da, arahide sărate. Surprinzător, dar mi-a plăcut mult combinaţia. Şi mirosul acela de alună coaptă umple toată casa! :)

Ingrediente:
100 g margarină Rama Maestro 72% grăsime,
2 linguri zahăr,
1 ou,
2 linguri cu vârf faină (aprox 100 g),
1 lingură cu vârf cacao (aprox 20 g) Dr. Oetker,
un vârf de linguriţă praf de copt Dr. Oetker,
o lingură lapte,
arahide sărate
  
Mod de preparare:
Se amestecă cu mixerul margarina cu zahărul, oul întreg şi laptele, se adaugă apoi cacaoa, făina şi praful de copt şi se amestecă, de acum, cu o spatulă. Se obţine un aluat cremos.


Se pun fursecurile cu şpriţul de ornat într-o tavă cu foaie de copt. Se decorează cu arahide sărate.


Se dă tava la cuptor, la foc mic, maxim 10 minute. Fursecurile se coc foarte repede, aşa că verificaţi-le şi nu le lăsaţi prea mult, să nu se usuce.


Timp total: aprox 20min
Porţii: Din aceste cantităţi se obţine o tavă cu fursecuţe.



Poftă Bună!



Comentarii