Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza.

Ingrediente:
copanele si aripioare de pui;
Sare dupa gust;
2 cepe,
1 morcov,
1 ardei gras,
4-5 linguri cu rosii (la cutie);
2 linguri cu orez;
Zeama de varza dupa gust;
Verdeata proaspata: marar, patrunjel, leustean

Mod de preparare:
Se pune la fiert, intr-o oala de 5 litri, apa cu copanele si aripioarele de pui alaturi dar si un praf de sare. Se amesteca din cand in cand, astfel incat carnea sa nu se lipeasca de oala.
Se indeparteaza spuma formata.

Daca pasarea e batrana, legumele se adauga cand carnea e aproape fiarta. Daca pasarea este tanara, legumele se pot pune mai devreme, dupa ce s-a spumat bine. Astfel, se adauga mai intai ceapa (ea va limpezi ciorba), apoi morcovul dat prin razatoarea mare, ardeiul gras taiat marunt si rosiile.

Cand legumele sunt fierte, se adauga 2 linguri cu orez (orezul se spala bine inainte). Se gusta si se potriveste de sare.

Cand ciorba este aproape gata, se acreste cu zeama de varza, dupa gust. Eu pun cam 500 ml la o oala de 5 litri cu ciorba. Se mai lasa sa fiarba cam 5 minute, se ia focul si se adauga verdeata proaspata tocata marunt.

Timp total: aprox 1h
Portii: 10


Pofta Buna!



Comentarii