Rețete Pascale

Mancare cu varza dulce (de post)


Mâncare cu varză dulce (de post)

 

Mâncarea cu varză dulce pregătită așa simplă, fără carne, este preferata mea. Acum că tot începe sezonul verzei, ne putem bucura de ea din plin. Este și mai bună când ai și mămăligă caldă alături.

 

Timp de pregătire: aprox 10 min

Timp de gătire: aprox 40 min

Porții: 6

 

Ingrediente:

3 verze mari,

1 ceapă,

Sare, după gust,

400 g roșii în bulion,

100 ml ulei,

1 l apă,

300 g mălai,

1 linguriță sare

 

Mod de preparare:

Călești ceapa tocată mărunt în puțin ulei, iar când devine aurie, adaugi sare, după gust, dar și două pahare cu apă și lași să fiarbă cam 10 minute.

Între timp, cureți verzele de primele foi și de cotoare și tai varza julienne.

Adaugi în cratiță varza tocată, mai lași să fiarbă cam 25 de minute sau până se pătrunde bine, apoi roșiile în bulion ( am pus un castronel adică aprox 400 g). Mai lași cam 5 minute, apoi iei focul. 


Pentru mămăligă, pui la fiert aprox 1 l de apă cu 1 linguriță de sare, într-un tuci sau o cratiță cu coadă. Adaugi malaiul, mai mult sau mai putin, în funcție de consistența dorită, în apa clocotindă, ține cont că fierbând, se va îngroșa. Lași să fiarbă cam 20 de minute. Cand începe să bulbucească (ca la ciulama), amesteci energic unul-două minute, apoi iei focul.


  

Pofta Buna!

Comentarii