Paste tricolore cu măsline şi sos
Paste tricolore cu măsline şi sos
Îmi plac
mult Spiralele Tricolore Vita Pasta de la Gyermelyi, aşa că am pregătit unele cu
măsline, sos şi caşcaval.
Ingrediente:
1 ceapă;
1
morcov;
1
castronel de Spirale Tricolore Vita Pasta de la Gyermelyi (albe, cu sos de roşii şi cu spanac);
Măsline
nesărate;
2
linguri de suc de rosii sau bulion;
Sare şi
mirodenii după gust (2 foi de dafin şi câteva boabe de piper);
caşcaval
ras
Mod de preparare:
Ceapa se
taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi
şi se taie mărunt.
Pastele
se pun la fiert în apa clocotită, cu un vârf de sare şi puţin ulei.
Separat,
se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei, se acoperă cu apă şi se lasă să
fiarbă 5 minute, se adaugă morcovul, măslinele, mirodenii după gust (2 foi de
dafin şi câteva boabe de piper). Se acoperă cu apă (de grosimea a două degete)
şi se lasă fiarbă cam 20 de minute. Apoi se prepară sosul adăugând 2 linguri cu
suc de roşii sau bulion desfăcut în puţină apă şi se amestecă bine.
Se scurg
pastele de apa în care au fiert, se adaugă peste sosul de măsline, amestecând.
Se mai lasă să fiarbă câteva minute, se dau de pe foc, se rade caşcaval şi se
dau un sfert de ceas la cuptor, la foc mediu.
Timp
total: aprox 45min;
Porţii:
3
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!