Fursecuri Coajă de copac
Fursecurile “coajă
de copac” erau preferatele noastrer în copilărie. Ne plăcea tuturor să le ronţăim
mai ales de sărbătorile de iarnă, după ce ne săturam de prăjiturile cu cremă.
Ingrediente:
250 g unt sau margarină
72% grăsime;
1 ou + 1 ou pentru
uns;
4 linguri zahăr;
1 plic zahăr
vanilat;
1 linguriţă sare;
1 plic praf de
copt;
Coajă de lămâie;
Coajă de portocală
ţinută în zahăr la borcan;
1 pahar cu borş;
Făină cât cuprinde;
Alune de pădure şi
nuci măcinate pentru decor
Mod de preparare:
Se dă la răzătoarea
mare untul sau margarina rece, apoi se amestecă bine cu zahărul, zahărul
vanilat, oul, sarea, coaja de lămâie şi coaja de portocală ţinută în zahăr la
borcan. Se adaugă borşul şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până
se obţine un aluat moale, pufos, dar bun de întins.
Se dă la rece o
jumătate de oră.
Se presară făină pe
masa de lucru şi se împarte aluatul în două bucăţi. Cât se lucrează primul
aluat, celălalt se dă la frigider.
Se întinde primul aluat
într-o foaie grosuţă. Se unge cu ou, se presară alune de pădure rumenite şi
măcinate, nuci rumenite şi măcinate, puţin zahăr şi se
taie în fâşii.
Fâşiile
din aluat se aşază (să rămână o distanţă de un deget între ele) pe formele de
tablă unse cu grăsime sau pe suport de carton învelit în hârtie de copt.
Se coc la foc mediu
până se fac aurii.
Se prepară la fel
şi celălalt aluat.
Se păstrează în
cutii metalice pentru prăjituri.
Timp de preparare:
1h;
Timp de coacere:
25min fiecare tavă
Poftă
Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!