Chec cu portocală şi scorţişoară
Chec cu portocală şi scorţişoară
Un chec dietetic cu portocală, scorţişoară şi
cereale pe care l-am făcut pentru tata. Am înlocuit uleiul cu ulei de măsline. Cerealele
conţin fibre, necesare unei bune digestii, scorţişoara este recomandată
diabeticilor, iar portocala îi oferă dulcele şi aroma de care era nevoie. Am
pus şi o lingură de miere de salcâm (mierea are indicele glicemic mai mic decât
zahărul şi urcă glicemia mai lent decât zahărul, dând senzaţia de saţietate).
Acest chec poate fi servit şi de diabetici dar ţinând cont fiecare de restricţiile
pe care i le-a impus doctorul.
Ingrediente:
4 ouă;
Un praf
de sare;
1
lingură miere de salcâm;
150 ml
ulei de măsline;
1
portocală mare;
7
linguri făină;
2
linguri amestec de fulgi de ovăz şi de grâu măcinaţi;
O
linguriţă praf de copt;
1 jumătate
de linguriţă scorţişoară măcinată;
1 linguriţă
cacao neagră;
Mod
de preparare:
Se separă
ouăle şi se bat spumă cu mixerul albuşurile împreună cu un praf de sare. Se
adaugă treptat gălbenuşurile, mierea, uleiul de măsline, coaja rasă şi sucul de
la o portocală mare şi se amestecă bine.
Se
adaugă şi amestecul de fulgi de ovăz şi de grâu măcinaţi, scorţişoara, făina şi
praful de copt, amestecând cu o spatulă sau o lingură de lemn, astfel încât
compoziţia să rămână aerată.
Apoi,
pentru că eu am obţinut mai devreme o ceaşcă de suc de portocală, deci aprox
150ml, am pus 7 linguri cu făină, dar acum depinde de câte portocale doriţi să
folosiţi şi de cât de mari sunt, de aceea aveţi grijă sa păstraţi consistenţa
aluatului de la chec.
Din
compoziţia rezultată se toarnă într-un castronel şi se amestecă bine cu cacaoa.
Se
toarnă compoziţia cu cacao într-o tavă de chec pregătită cu foaie de copt, apoi
se toarnă şi partea albă şi se coace la foc mic p֗ână se
rumeneşte (aprox 35-40 de minute).
Timp:
aprox 50min
Porţii: 10
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!