Saleuri de casă

Saleuri de casă
Saleurile cu aluat de casă sunt nelipsite la noi, de sărbători, când după atâtea prăjituri cu cremă și tort, parcă ai ronțăi ceva sărat.

Timp de pregătire: 1h 20min
Timp de coacere: 15 min/fiecare tavă
Se obţin 4 tăvi cu saleuri. Se menţin moi câteva zile şi se pot bucura de ele toţi membrii familiei.

Ingrediente:
200 g smântână;
200 g margarină 72% grăsime;
2 linguriţe sare;
1 linguriţă zahăr;
1 plic praf de copt;
aprox 650 g făină;
60 g caşcaval ras pentru aluat + 100 g pentru ornat;
1 ou bătut bine pentru uns aluatul.

Mod de preparare:



Într-un vas adânc se amestecă margarina, dată pe răzătoarea mare, cu smântâna, caşcavalul ras, zahărul, sarea şi praful de copt.

Se adaugă treptat făină, amestecând şi frământând uşor, până se obţine un aluat bun de întins.

 Se dă aluatul o oră la frigider.

 


Se preîncălzeşte cuptorul. Se împarte aluatul în mai multe bucăți, pentru a lucra mai ușor. Aluatul se întinde pe blatul înfăinat, într-o foaie grosuţă, cam de 2-3 cm, iar aluatul cu care nu lucrăm se dă la frigider.

Se unge cu oul bătut bine şi se ornează cu restul de caşcaval ras.

Se taie aluatul fâşii cu un cuţit dat prin făină, întrucât aluatul e destul de lipicios.

Se aşază saleurile într-o tavă, pe foaie de copt, se dau la cuptor la foc potrivit cam 15 minute sau până devin aurii. 




Poftă Bună!

Comentarii