Saleuri de casă
Saleuri de casă
Saleurile
cu aluat de casă sunt nelipsite la noi, de sărbători, când după atâtea
prăjituri cu cremă și tort, parcă ai ronțăi ceva sărat.
Timp de pregătire: 1h 20min
Timp de coacere: 15 min/fiecare tavă
Se obţin 4 tăvi cu saleuri. Se menţin moi câteva zile şi se pot bucura de ele toţi membrii familiei.
Ingrediente:
200 g
smântână;
200 g
margarină 72% grăsime;
2
linguriţe sare;
1
linguriţă zahăr;
1 plic
praf de copt;
aprox 650 g făină;
60 g
caşcaval ras pentru aluat + 100 g pentru ornat;
1 ou
bătut bine pentru uns aluatul.
Mod de preparare:
Într-un
vas adânc se amestecă margarina, dată pe răzătoarea mare, cu smântâna, caşcavalul
ras, zahărul, sarea şi praful de copt.
Se
adaugă treptat făină, amestecând şi frământând uşor, până se obţine un aluat bun
de întins.
Se dă aluatul o oră la frigider.
Se unge
cu oul bătut bine şi se ornează cu restul de caşcaval ras.
Se taie
aluatul fâşii cu un cuţit dat prin făină, întrucât aluatul e destul de
lipicios.
Se aşază
saleurile într-o tavă, pe foaie de copt, se dau la cuptor la foc potrivit cam
15 minute sau până devin aurii.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!