Rețete de post

Bulz


Bulz

Pentru o cină în familie, am pregătit bulz. Tradiţional se prepară cu brânză grasă de oaie, însă nouă nu ne place şi, în plus, am vrut să mănânce şi tata (care e diabetic) aşa că am folosit brânză slabă de vaci şi unt slab, iar pe deasupra un strat subţire de caşcaval.

Ingrediente:
4 ouă;
O mămăligă mică;
50 g unt;
200 g brânză slabă de vaci;
100 g caşcaval ras,

aprox 1 litru apă, aprox 300 g mălai şi o linguriţă cu sare pentru mămăligă

Mod de preparare:
Se fierb ouăle 3 minute.
Se rade brânza într-un castron. Dacă nu sunteţi la dietă, folosiţi brânză de oaie. Eu am optat pentru o brânză slabă de vaci.

Mai departe se pune la fiert apa cu sare pentru mămăligă. Când fierbe apa, se adaugă mălaiul în ploaie, până devine mai gros, ca un terci, dar mai moale, întrucât la fierbere se îngroaşă. Se lasă la fiert cam 15 minute (în funcţie timpul de fierbere se face mai subţire sau mai vârtoasă), de data aceasta trebuie să fie mai moale. Când începe să clocotească, se amestecă energic unul-două minute şi se ia focul. Se întinde pe o tavă, să se răcească doar un pic. Nu o lăsaţi să se răcească prea mult, pentru că se va întări şi nu o veţi mai putea modela. 

Apoi, pe o tavă pregătită cu foaie de copt, se întind cu o lingură sau o spatulă 4 rotocoale de mămăligă, se presară pe fiecare brânză rasă, se aşază oul pe fiecare cuib şi se acoperă cu brânză şi mămăligă. 


Acum încercaţi să-i daţi o formă rotundă, ajutându-vă de o furculiţă, întrucât mămăliga este fierbinte. Se presară fâşii de unt şi caşcaval ras.
Se dă la cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte.

Porţii: 4
Timp de pregătire: 35min
Timp de coacere: 20min


Poftă Bună!

Comentarii