Tarta de Primavara



Tartă de Primăvară

Tartă de primăvară cu brânză, piept de porc, frunze de ceapă verde, ouă şi roşii

Ingrediente:
Pentru aluat:
260 g făină,
50 g unt sau margarină,
1 linguriţă praf de copt,
1 jumătate de linguriţă sare,
1 ou,
2 linguri borş,
1 lingură smântână,

Pentru umplutură:
200 g brânză de vacă,
2 ouă,
Câteva frunze de ceapă verde,
Câteva fire de mărar,
Sare după gust,
10 felii piept de porc afumat,
Câteva roşii,

În plus:
1 ou,
2 linguri smântână,
100 ml lapte,
100 g caşcaval ras

Mod de preparare:
Pentru aluat: se amestecă untul sau margarina cu făina, fărâmiţând cu degetele. Se adaugă sare, praful de copt, borşul, smântâna şi oul şi se amestecă bine, apoi se răstoarnă pe masa de lucru presărată cu făină şi se frământă uşor pentru a obţine un aluat consistent, dar pufos. Se întinde aluatul în foaie subţirică, se rulează apoi pe sucitor şi se transferă într-o tavă de tartă unsă cu unt. Se crestează din loc în loc (pentru a ieşi aburul şi a nu se deforma la copt) şi se precoace, la foc mediu, 5 minute.


Pentru umplutură: se amestecă brânza rasă cu frunzele de ceapă verde şi mărarul tocate mărunt, ouăle şi sare după gust. Se spală şi se decojesc roşiile, iar feliile de piept de porc se taie în fâşii subţiri.
Se scoate tava şi se toarnă umplutura de brânză. Se decorează cu feliile de piept de porc, se aşază printre ele şi roşioarele.
Pentru sosul de deasupra: se amestecă într-un castron oul cu smântâna şi laptele, se toarnă peste tartă.


Se presară caşcavalul ras şi se mai dă la cuptor, tot la foc mediu, până se rumeneşte.

Timp de pregătire: aprox 10min
Timp de coacere: aprox 30min
Porţii: 8




Poftă Bună!


Distincții:
Rețetă premiată de revista Practic în Bucătărie și publicată în nr. 4 din martie 2018.

Comentarii