Ruladă Ducesa
Ruladă Ducesa
Ruladă
în ruladă (foaie de cacao în interiorul unei foi albe) cu cremă de ciocolată,
gem de căpşuni, portocale, nuci rumenite şi frişcă.
Ingrediente:
Pentru ruladă:
5 ouă mari + 1 albuş,
5 ouă mari + 1 albuş,
un vârf
linguriţă sare,
1
lingură zeamă de lămâie,
4
linguri zahăr,
150 ml
ulei,
2
linguriţe extract de vanilie Dr. Oetker,
3
linguri apă fierbinte,
5
linguri de făină,
un plic
praf de copt Dr. Oetker,
1
lingură cacao Dr. Oetker,
3
linguri gem de căpşuni
Pentru
crema de ciocolată:
200
frişcă lichidă,
O
lingură de lapte,
100 g
ciocolată (cu lapte şi neagră),
Pentru
decor:
100 ml
frişcă lichidă,
50
ciocolată pentru topit,
O
portocală,
Nucă rumenită
şi măcinată
Mod de preparare:
Rulada:
Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, extractul de vanilie, apa fierbinte, făina şi praful de copt. Se obţine o compoziţie un pic mai moale ca la chec. O treime din compoziţie se amestecă separat, într-un castronel, cu o lingură de cacao.
Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, extractul de vanilie, apa fierbinte, făina şi praful de copt. Se obţine o compoziţie un pic mai moale ca la chec. O treime din compoziţie se amestecă separat, într-un castronel, cu o lingură de cacao.
Se toarnă
compoziţia albă într-o tavă cu foaie de copt, se întinde bine cu o spatulă,
apoi se coace la foc mediu, aproximativ 15 minute sau până se face aurie. Se
scoate pe un prosop de bucătărie şi se rulează fierbinte.
Se coace şi se pregăteşte la fel şi foaia de cacao. Se lasă la răcit. Apoi din foaia de cacao se taie pe lungime o margine de 5 cm, care se îndepărtează, astfel încât foaia neagră să fie mai îngustă decât cea albă.
Se coace şi se pregăteşte la fel şi foaia de cacao. Se lasă la răcit. Apoi din foaia de cacao se taie pe lungime o margine de 5 cm, care se îndepărtează, astfel încât foaia neagră să fie mai îngustă decât cea albă.
Crema:
Se bate frişca lichidă, dar mai moale. Separat, se topeşte ciocolata (eu am avut şi neagră şi cu lapte, însă puteţi folosi de care vă place) într-un ibric, cu o lingură de lapte, să nu se ardă. Se lasă ciocolata la răcit, apoi se încorporează treptat frişca, amestecând uşor, cu o spatulă.
Se bate frişca lichidă, dar mai moale. Separat, se topeşte ciocolata (eu am avut şi neagră şi cu lapte, însă puteţi folosi de care vă place) într-un ibric, cu o lingură de lapte, să nu se ardă. Se lasă ciocolata la răcit, apoi se încorporează treptat frişca, amestecând uşor, cu o spatulă.
Montare:
Pe foaia albă se întinde jumătate de cremă, dar nu până la margine, penru a nu musti când o rulăm, apoi se adaugă foaia de cacao, cealaltă jumătate de cremă, iar pe mijloc se întinde cu grijă, gemul de căpşuni pe lungime, într-o fâşie îngustă. Se rulează şi se dă la frigider.
Pe foaia albă se întinde jumătate de cremă, dar nu până la margine, penru a nu musti când o rulăm, apoi se adaugă foaia de cacao, cealaltă jumătate de cremă, iar pe mijloc se întinde cu grijă, gemul de căpşuni pe lungime, într-o fâşie îngustă. Se rulează şi se dă la frigider.
Decor:
Se bate frişca până devine consistentă, se îmbracă rulada în frişcă, se presară pe margini nucă rumenită şi măcinată, se decorează cu miez de portocală, puţină ciocolată topită şi frişcă.
Se bate frişca până devine consistentă, se îmbracă rulada în frişcă, se presară pe margini nucă rumenită şi măcinată, se decorează cu miez de portocală, puţină ciocolată topită şi frişcă.
Timp de
coacere: 30 min
Timp de
pregătire: 1h
Porţii:
8 mai generoase sau 10
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!