Rețete Pascale

Ouă cu maioneză şi mărar



Ouă cu maioneză şi mărar

Când ne rămân ouă vopsite de la Paște, le transformăm într-un aperitiv gustos: ouă frecate cu muștar și umplute cu maioneză.

 

Timp total de prepare: aprox 15 min

Porţii: 4 / mai multe

 

Ingrediente:

ouă fierte;

Gălbenuşul unui ou crud;

zeama de la o jumătate de lămâie;

1 lingură muştar;

Sare şi piper negru măcinat;

puţin ulei;

puţin oţet ;

o lingură apă;

câteva fire de mărar;

măsline kalamata, pentru decor

 

Mod de preparare:

Scoţi din frigider oul crud şi muştarul, pentru a le aduce la temperatura camerei. Este important ca toate ingredientele să aibă aceeaşi temperatură.

Folosești ouăle rămase de la Paște, le cureți şi le tai în jumătăţi.

Pentru umplutură: fărâmițezi toate gălbenuşurile fierte, le amesteci împreună cu muştarul, sarea, piperul, gălbenuşul crud şi zeama de lămâie. Vei obţine o maioneză mai groasă, ca o pastă, peste care picuri uleiul în fir subţire, amestecând continuu cu un tel până devine cremoasă şi consistentă. Prepară atâta maioneză câtă doreşti.

Umpli albuşurile cu maioneză, având grijă să păstrezi cam două linguri şi pentru sos. Aşezi ouăle pe un platou.

Pentru sos: maioneza rămasă o subţiezi cu o lingură de apă şi câteva picături de oţet, amestecând bine.

Torni sosul peste ouă, decorezi cu fire de mărar şi măsline, alor mei le plac cele kalamata, pentru că sunt mai aromate. 




Poftă Bună!

Comentarii