Rețete Pascale

Tort de primăvară cu ciocolată


Tort de primăvară cu ciocolată

Un tort de primăvară cu multă ciocolată. Am ales să prepar blatul de negresă (preferatul meu), cremă ganache albă, cuvertură de ciocolată neagră (care se sparge zgomotos când înfingi linguriţa), l-am decorat cu floricele şi fistic.

Ingrediente:
Pentru pandişpan:
250 g Rama Maestro 72% grăsime;
5 linguri zahăr;
5 ouă;
un praf de sare;
10 linguri lapte;
7 linguri făină;
un plic praf de copt;

Pentru crema ganache albă:
200 ml frişcă lichidă;
100 g ciocolată albă;

Pentru cuvertura de ciocolată neagră:
100 g ciocolată neagră;
50 g unt;

Pentru decor:
Nucă rumenită;
Puţin fistic;
Flori din crema ganache, flori de ciocolată albă, flori roz de napolitană

Mod de preparare:
Pentru blat: se amestecă untul sau margarina cu zahărul, se adaugă treptat ouăle, un praf de sare, laptele, făina şi praful de copt, omogenizand. Se obţine o compoziţie uşor lichidă care se toarnă într-o tavă rotundă cu foaie de copt şi se da la cuptorul preîncalzit, la foc mediu, aprox 40 de minute sau până trece testul scobitorii. Se lasă la răcit.


Pentru crema ganache albă: se încălzeşte frişca lichidă atât cât să frigă la deget, se toarnă peste ciocolata albă ruptă bucăţele şi se amestecă bine până se topeşte. Se dă la frigider până se răceşte, apoi se bate ca pe frişcă, până devine cremoasă şi mătăsoasă.

Se taie blatul în două foi, se umple cu crema ganache, păstrând deoparte mai puţin de o treime de cremă şi pentru decor. Se presară nucă rumenită şi măcinată şi se adaugă capacul tortului.


Pentru cuvertura de ciocolată neagră: se topeşte la bain-marie ciocolata neagră ruptă bucăţele, se adaugă untul şi se amestecă bine. Se lasă un pic să se răcească, apoi se toarnă peste tort, îmbrăcându-l cu grijă. Se dă la frigider măcar 10 minute cât să se întărească un pic glazura. Se ornează tortul cu flori din crema ganache rămasă, flori de ciocolată albă, flori roz din napolitană şi puţin fistic. Se dă la frigider până la servire.

Timp de coacere: aprox 40min
Timp de pregătire: aprox 1h 20min
Porţii: 12





Poftă Bună!

Comentarii