Rețete Pascale

Aperitiv morcovi pascali



Aperitiv morcovi pascali

De Paşte, am pregătit pentru ai mei câţiva morcovi din aluat foietaj pe care i-am umplut cu cremă de brânză.

Timp de pregătire: 20 min
Timp de coacere: 10 min
Porţii: 12 morcovi


Ingrediente:
200 g de aluat foietaj,
150 g brânză rasă,
Frunzele de la o legătură de ceapă verde,
50 g unt,
1 linguriţă iaurt 10% grăsime sau smântână,
Un praf de sare,
Un gălbenuş pentru uns,
mărar

Mod de preparare:
Se lasă aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie în fâşii subţiri, care se înfăşoară pe conuri din tablă. 


Se aşază într-o tavă cu foaie de copt, se ung cu gălbenuş şi se coc la foc mediu, aprox 10 minute sau până se rumenesc. Se lasă la răcit.


Pentru umplutură, se amestecă brânza rasă cu frunzele de ceapă verde tocate mărunt, se frământă un pic cu o furculiţă, se adaugă untul, iaurtul (sau smântâna) şi un praf de sare şi se amestecă.

Se umple morcovii cu crema de brânză, se înfing câteva frunze de mărar mai mari, care să dea aspectul de morcovi.

Se aşază pe un platou, alături de alte aperitive, eu am folosit la decor şi câteva roşioare decupate şi ridichi.






Poftă Bună!

Comentarii