Rețete de post

Budinca de paste cu branza



Budincă de paste cu brânză


Este un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc.

Timp de pregătire: 6 min

Timp de gătire: 10 min

Timp de coacere: 25 min

Porţii: 6

Ingrediente:
300 g spaghete,
250 g brânză de vacă,
5 linguri zahăr,
4 ouă,
300 ml lapte,
3 linguri smântână;
100 gr caşcaval ras;

1 lingură de ulei,

Sare, după gust


Mod de preparare:
Se pun la fiert spaghetele în apă clocotită cu un praf de sare. Când sunt fierte al dente, se dau de pe foc.
Într-un vas se amestecă brânza rasă cu smântâna, ouăle, laptele şi zahărul.

Se scurg spaghetele de apă, apoi se toarnă într-o tavă unsă cu puţin ulei jumătate din pastele fierte, jumătate din amestecul de brânză şi ouă, apoi restul de paste şi restul de compoziţie. Se presară caşcavalul ras şi se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 20-25 de minute (sau până se rumenesc). Budinca se serveşte caldă, pudrată cu zahăr.




Poftă Bună!

Comentarii