Budinca de paste cu branza
Budincă de paste cu
brânză
Este un
desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc.
Timp de pregătire: 6 min
Timp de gătire: 10 min
Timp de coacere: 25 min
Ingrediente:
300 g
spaghete,
250 g
brânză de vacă,
5
linguri zahăr,
4 ouă,
300 ml
lapte,
3
linguri smântână;
100 gr
caşcaval ras;
1
lingură de ulei,
Sare,
după gust
Mod de preparare:
Se pun la
fiert spaghetele în apă clocotită cu un praf de sare. Când sunt fierte al
dente, se dau de pe foc.
Într-un vas se amestecă brânza rasă cu smântâna, ouăle,
laptele şi zahărul.
Se scurg
spaghetele de apă, apoi se toarnă într-o tavă unsă cu puţin ulei jumătate din
pastele fierte, jumătate din amestecul de brânză şi ouă, apoi restul de paste
şi restul de compoziţie. Se presară caşcavalul ras şi se dă la cuptorul
preîncălzit, la foc mediu, aprox 20-25 de minute (sau până se rumenesc). Budinca
se serveşte caldă, pudrată cu zahăr.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!