Drob Pascal (2018)




Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care unul l-am dus naşei. Am folosit alt mod de gătire a orezului, iar reţeta o găsiţi mai jos.

Timp de pregătire: 1h 40min;
Timp de coacere: 40min;
Porţii: 20

Ingrediente:
700 g ficat de porc,
200 g orez,
2 cepe,
1 morcov,
Frunzele de la o legătură de ceapă verde,
Mărar,
Pătrunjel,
2 ouă,
5 linguri ulei,
50 g unt,
Sare după gust
caşcaval ras după gust,
câteva roşii cherry


Mod de preparare:
Se spală ficatul, se porţionează şi se pune la fiert într-o oală încăpătoare cu apă şi un praf de sare. Se ia spuma la nevoie. Când este bine făcut (este gata în aprox 1h), se ia focul şi se lasă la răcit.

Separat, se pregăteşte orezul astfel: se călesc mai întâi cepele tăiate mărunt într-o tigaie cu puţin ulei încins. Când ceapa devine aurie, se adaugă morcovul ras, se stinge cu puţină apă, apoi se adaugă orezul şi se călesc doar un pic împreună. Se acoperă cu apă, lăsând să fiarbă cam 15-20 de minute, având grijă ca orezul să nu iasă prea moale. Se lasă la răcit.

Se mărunţeşte ficatul la robot sau blender, apoi se amestecă împreună cu orezul, sare după gust, frunzele de ceapă verde, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt, ouăle şi uleiul.


Se toarnă amestecul în două forme de copt (din cele pentru cozonac) pregătite cu foaie de copt. Se presară caşcavl ras, bucăţele de unt din loc în loc, câteva roşii cherry decojite şi tăiate feliuţe. Se dau ambele la cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru aprox 40 de minute (sau până când caşcavalul de deasupra s-a rumenit).





Poftă Bună!

Comentarii