Tort Iepuraş


Tort Iepuraş

Un tort în formă de iepuraş, pregătit cu mult drag pentru ai mei. Conţine pandişpan pufos, cremă cu brânză, ness şi ciocolată şi multă frişcă pe la mustăţi :)

Ingrediente:
pentru cele 2 blaturi:
5 ouă + 1 albuş,
un varf linguriţă sare,
4 linguri zahăr,
150 ml ulei,
5 linguri făină,
un plic praf de copt,

pentru sirop avem nevoie de:
apă 300 ml;
2 lingurite esenţă rom;
2 linguri zahăr;

pentru cremă:
20 g ciocolată albă,
20 g ciocolată cu lapte,
200 ml frişcă lichidă,
200 g mascarpone,
2 linguriţe cafea solubilă (ness),
1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker,
1 lingură zahăr pudră,

pentru decor:
200 ml frişcă lichidă,
Fire de zahăr şi flori de napolitană Dr.Oetker,
Rulouri de napolitană cu cremă de alune
Zahăr colorat roz pentru urechiuşe

Mod de preparare:
Pentru blaturi: se bat spumă albuşurile, cu mixerul, cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, praful de copt şi făina. Compoziţia se toarnă în două forme de tort rotunde (sau două crăticioare, ale mele au avut 17 cm diametru) mai micuţe astfel încât să încapă amândouă în cuptor (sau se coc pe rând). Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 10 minute.  Se lasă la răcit.

Pentru sirop: acesta se prepară din apă şi zahăr, se lasă să fiarbă cam 5 minute, se dă de pe foc, se adaugă esenţa de rom şi se lasă la răcit.

Pentru cremă:
Se topeşte ciocolata albă pe baie de aburi, se toarnă într-un castron. Se topeşte şi ciocolata cu lapte, se toarnă în castronul de mai devreme. Se lasă la răcit. Se adaugă crema mascarpone şi frişca lichidă, nessul, zahărul vanilat şi zahărul pudră şi se amestecă toate cu mixerul. Dacă vă place mai dulce, mai adăugaţi zahăr, mie însă mi s-a părut echilibrată datorită ciocolatei.


Decor şi asamblare: se taie fiecare pandişpan în două foi (au crescut destul cât să poată fi tăiate astfel). Pentru forma de iepuraş: un blat rămâne rotund, iar din al doilea se decupează urechile, iar ce rămâne va fi funda.
Se bate cu mixerul frişca lichidă până devine cremoasă şi consistentă.
Se însiropează şi se umple tortul cu cremă, dând deoparte cam un sfert şi pentru decor. Se ornează iepuraşul cu cremă şi frişcă, la urechi se presară şi puţin zahăr roz. Pentru fundă se ornează şi cu bombonele colorate, rulouri cu cremă de alune, iar pentru broşa de pe fundă se foloseşte puţină cremă, o floare de napolitană şi o floricică de zahăr.


Porţii: 14
Diametrul formei de copt: 17cm
Timp total: 2h 30min





Poftă Bună!


Comentarii

Frumos si delicios!!
Paste Fericit cu bucurii si impliniri!

Cris