Tort Iepuraş
Tort Iepuraş
Un tort în formă de iepuraş, pregătit cu mult drag pentru ai mei. Conţine
pandişpan pufos, cremă cu brânză, ness şi ciocolată şi multă frişcă pe la mustăţi
:)
Porţii:
14
Diametrul
formei de copt: 18 cm
Timp de
pregătire: 2 h
Timp de
coacere: 30 min
Ingrediente:
pentru cele 2 blaturi:
5 ouă +
1 albuş,
un varf
linguriţă sare,
4
linguri zahăr,
150 ml
ulei,
5
linguri făină,
un plic praf
de copt,
pentru sirop avem
nevoie de:
apă 300
ml;
2
lingurite esenţă rom;
2
linguri zahăr;
pentru cremă:
20 g
ciocolată albă,
20 g
ciocolată cu lapte,
200 ml
frişcă lichidă,
200 g
mascarpone,
2
linguriţe cafea solubilă (ness),
1 plic
zahăr vanilat Dr. Oetker,
1 lingură
zahăr pudră,
pentru decor:
200 ml
frişcă lichidă,
Fire de
zahăr şi flori de napolitană Dr.Oetker,
Rulouri de
napolitană cu cremă de alune
Zahăr colorat
roz pentru urechiuşe
Mod
de preparare:
Pentru blaturi: se bat spumă albuşurile, cu
mixerul, cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, praful de
copt şi făina. Compoziţia se toarnă în două forme de tort rotunde (sau două crăticioare,
ale mele au avut 18 cm diametru) mai micuţe astfel încât să încapă amândouă în
cuptor (sau se coc pe rând).
Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu,
aprox 10 minute. Se lasă la răcit.
Pentru cremă:
Se topeşte ciocolata albă pe baie de aburi, se toarnă într-un
castron. Se topeşte şi ciocolata cu lapte, se toarnă în castronul de mai
devreme. Se lasă la răcit. Se adaugă crema mascarpone şi frişca lichidă,
nessul, zahărul vanilat şi zahărul pudră şi se amestecă toate cu mixerul. Dacă vă
place mai dulce, mai adăugaţi zahăr, mie însă mi s-a părut echilibrată datorită
ciocolatei.
Decor şi asamblare:
se taie fiecare
pandişpan în două foi (au crescut destul cât să poată fi tăiate astfel). Pentru
forma de iepuraş: un blat rămâne rotund, iar din al doilea se decupează
urechile, iar ce rămâne va fi funda.
Se însiropează şi se umple tortul cu cremă, dând deoparte cam un sfert şi pentru decor.
Se bate cu mixerul frişca lichidă până devine cremoasă şi
consistentă.
Se ornează
iepuraşul cu cremă şi frişcă, la urechi se presară şi puţin zahăr roz. Pentru fundă
se ornează şi cu bombonele colorate, rulouri cu cremă de alune, iar pentru broşa
de pe fundă se foloseşte puţină cremă, o floare de napolitană şi o floricică de
zahăr.
Poftă Bună!
Frumos si delicios!!
RăspundețiȘtergerePaste Fericit cu bucurii si impliniri!
Cris