Clătite cu dulceaţă de trandafiri


Clătite cu dulceaţă de trandafiri

Weekend-ul trecut le-am promis alor mei că le pregătesc nişte clătite pufoase. Le-am umplut cu dulceaţă de trandafiri, care are un parfum anume şi o aromă delicată.

Ingrediente:
2 ouă,
Un praf de sare,
150 ml lapte (rece),
190 ml apă minerală,
225 g făină (aprox 9 linguri pline),
5 g praf de copt (jumătate de plic),
Dulceaţă de trandafiri

Mod de preparare:
Se bat ouăle cu un praf de sare, se adaugă laptele, apa minerală, praful de copt şi făina, amestecând şi bătând uşor cu telul, se obţine o compoziţie moale, aerată.

   

Se toarnă câte un polonic din compoziţie într-o tigaie teflonată încinsă, pe care la prima clătită trebuie să punem una-două picături de ulei. Se rumeneşte uşor pe fiecare parte. 



Se lasă la răcit şi se umple cu dulceaţă de trandafiri.

Din ingdredientele de mai sus se obţin porţii pentru 4 persoane: 8 clătite mari sau 16 mici (tigaie de 25cm)

 Timp: aprox 30min





Poftă Bună!

Comentarii