Îngheţată de cafea şi ciocolată


Îngheţată de cafea şi ciocolată

Am vrut să încerc o îngheţată fără ouă şi care să fie gata repede, aşa că am optat pentru lapte condensat, frişcă, cafea, ness şi ciocolată.

  

Ingrediente:
200 ml lapte condensat,
200 ml frişcă lichidă,
1 linguriţă cafea solubilă,
1 linguriţă cafea măcinată,
2 linguri zahăr,
1 linguriţă zahăr vanilat Bourbon,
50 g ciocolata neagră,
50 g ciocolată cu lapte,
50 g ciocolată albă

Mod de preparare:
Într-un vas înalt se bate cu mixerul frişca lichidă cu laptele condensat, când devine pufoasă, se adaugă zahărul (mai mult sau mai puţin după gust), zahărul vanilat Bourbon, cafeaua măcinată, cafeaua solubilă şi se mai bate un pic până devine consistentă, dar să nu fie vârtoasă. 

Se toarnă în pahare de unică folosinţă, se ornează cu ciocolată asortată răzuită şi se dă la congelator. Din cantiăţile de mai sus eu am obţinut 7 pahare cu îngheţată.

Timp de pregătire: aprox 15 min
Porţii: 7



Poftă Bună!




Comentarii