Îngheţată de cafea şi ciocolată
Îngheţată
de cafea şi ciocolată
Am vrut să încerc o
îngheţată fără ouă şi care să fie gata repede, aşa că am optat pentru lapte
condensat, frişcă, cafea, ness şi ciocolată.
Ingrediente:
200 ml lapte
condensat,
200 ml frişcă
lichidă,
1 linguriţă cafea
solubilă,
1 linguriţă cafea
măcinată,
2 linguri zahăr,
1 linguriţă zahăr
vanilat Bourbon,
50 g ciocolata
neagră,
50 g ciocolată cu
lapte,
50 g ciocolată albă
Mod
de preparare:
Într-un vas înalt
se bate cu mixerul frişca lichidă cu laptele condensat, când devine pufoasă, se
adaugă zahărul (mai mult sau mai puţin după gust), zahărul vanilat Bourbon,
cafeaua măcinată, cafeaua solubilă şi se mai bate un pic până devine
consistentă, dar să nu fie vârtoasă.
Se toarnă în pahare de unică folosinţă, se
ornează cu ciocolată asortată răzuită şi se dă la congelator. Din cantiăţile de
mai sus eu am obţinut 7 pahare cu îngheţată.
Timp de pregătire: aprox
15 min
Porţii: 7
Poftă
Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!