Orez cu lapte (2018)
Orez cu lapte
Obişnuiesc să pregătesc orez cu lapte destul de des, uneori şi o
dată pe săptămână, este gustos,dar şi săţios dacă simţi nevoia să mănânci ceva
mai pe seară. Este bun şi rece, aşa că se poate lua la pachet a doua zi, la
serviciu. De data aceasta, am vrut să transform acest desert simplu în ceva
deosebit şi, ca să le răsfăţ şi pe mama şi pe sora mea, cărora le plac tot
felul de mirodenii, le-am decorat orezul cu dulceaţă de trandafiri, stafide,
coajă de citrice şi fistic.
Ingrediente:
3 litri
lapte,
500 g
orez,
6
linguri cu zahăr,
O jumătate
de linguriţă cu sare,
1
linguriţă zahăr vanilat Bourbon,
coajă
rasă de lămâie,
coajă de
portocală ţinută în zahăr, la borcan,
puţin
fistic,
stafide
Mod de preparare:
Se pune
laptele la fiert, cu sarea, la foc potrivit. Când începe să fiarbă, se adaugă
orezul spălat bine în apă rece şi se dă focul mic. Se amestecă mai des, ca să
nu se lipească şi să nu dea de pe foc, pentru că are tendinţa să se umfle.
Când începe
să se îngroaşe (sa se închege, să se lege) e timpul să se adauge zahărul, zahărul
vanilat Bourbon şi apoi se mai lasă la fiert cam 5 minute.
După ce se
dă pe foc, se toarnă în castroane, se decorează cu stafide, coajă de citrice, fistic
mărunţit şi dulceaţă de trandafiri, care îi vor da o aromă deosebită.
Porţii:
8
Timp: aprox
1h
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!