Gem de căpşuni (2018)


Gem de căpşuni

Gem din căpşuni de ţară mici, dar foarte gustoase. Gemul de căpșuni este preferatul meu, întruchipează gustul copilăriei la borcan.

Ingrediente:
1 kg căpşuni,
500 g zahăr

Mod de preparare:
Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc mic, amestecând din când în când, să nu se lipească. 


Când este legat, se dă de pe foc.

Se toarnă gemul fierbinte în borcane, se pun capacele, se întorc cu gura în jos, se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă până se răcesc, apoi se etichetează.

Timp de pregătire: 15min
Timp de gătire: aprox 30 min
Se obţin: 4 borcănele de câte 240g






Poftă Bună!

Comentarii