Gem de căpşuni (2018)
Gem de căpşuni
Gem din
căpşuni de ţară mici, dar foarte gustoase. Gemul de căpșuni este preferatul meu, întruchipează gustul copilăriei la borcan.
Ingrediente:
1 kg căpşuni,
500 g
zahăr
Mod de preparare:
Se spală
căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul.
A doua zi, se pun la fiert, pe foc mic, amestecând din când în când, să nu se
lipească.
Când este legat, se dă de pe foc.
Se
toarnă gemul fierbinte în borcane, se pun capacele, se întorc cu gura în jos,
se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă până se răcesc, apoi se
etichetează.
Timp de
pregătire: 15min
Timp de
gătire: aprox 30 min
Se obţin:
4 borcănele de câte 240g
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!