Castraveţi în oţet


Castraveţi în oţet

Castraveţi în oţet cu ceapă, mărar şi mirodenii, după o reţetă pe care am învăţat-o de la mama.

Ingrediente:
1.5 kg castraveţi,
1 l apă,
200 ml oţet,
2 linguriţe sare,
1 lingură zahăr,
o ceapă albă,
câteva foi de dafin,
boabe de piper negru, boabe de muştar, boabe de ienibahar de la Delikat,
câteva flori de mărar

Mod de preparare:
Se spală bine borcanele.
Se spală castraveţii şi se aşază în borcane. Se presară printre castraveţi rondele de ceapă, boabe de piper negru, boabe de muştar, boabe de ienibahar.


Se pun la fiert apa cu oţetul, zahărul, sarea (eu păstrez proporţia 2 linguriţe cu sare la un litru de apă) şi foile de dafin, iar din momentul în care încep să fiarbă se lasă câteva clocote (asta înseamnă cam 7 minute).


Se aşază cuţite sub borcane ori se pun borcanele pe chiuvetă (ca să nu crape). Se toarnă lichidul fierbinte în borcane. Se pun deasupra flori de mărar, se îndeasă cu grijă şi se pun tijele de la mărar astfel încât să ţină bine castraveţii. Se pun capacele la borcane, apoi se ţin întoarse cu capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie până se răcesc. Se depozitează la loc răcoros.

Timp: 30min
Eu am obţinut 3 borcane.
  





Poftă Bună!

Comentarii