Cheeseburgeri de casă cu varză dulce şi chifle negre cu seminţe
Cheeseburgeri de casă
cu varză dulce şi chifle negre cu seminţe
Anul
trecut, cam pe vremea asta făceam burgeri de casă, iar zilele trecute, răscolind
prin poze şi retete, i-am găsit şi mi-am propus să-i fac din nou. Nouă ne plac
mult chiflele kaizer cu tot felul de seminţe, aşa că de data aceasta am
pregătit cheeseburgeri de casă cu mirodenii naturale de la Delikat, varză dulce
şi chifle negre cu seminţe. Au fost atât de buni!
Ingrediente:
aprox 500
g carne de porc tocată,
3
linguri apă,
Puţină
pâine,
1
linguriţă rasă cu sare,
Condimente
de la Delikat: oregano, boia dulce, rozmarin, cimbrişor, măghiran.
5
chifle-kaizer negre cu seminţe,
1 varză
albă,
Sucul de
la o jumătate de lămâie,
1 roşie,
1 pachet
caşcaval feliat,
ketchup dulce după gust,
8
cartofi
Mod
de preparare:
Într-un
vas mare, se amestecă bine carnea tocata cu puţină apă, sare, un coltuc de pâine
înmuiat în apă, care vor face carnea mai pufoasă şi condimentele naturale. Se
formează în mâinile umede sfere mai măricele, care se turtesc şi se rumenesc pe
grătarul electric.
Între
timp, cartofii se curăţă, se spală, se amestecă cu sare, după gust şi se
prăjesc în uleiul încins.
Se toacă
mărunt varza şi se frământă apoi cu puţină sare.
Chiflele
se taie în jumătăţi, se aşază pe fiecare bază un pic de ketchup dulce, puţină
varză, câte o chiftea, o felie de caşcaval, apoi o felie de roşie, iar varză
tocată şi apoi capacul chiflei.
Se va
adăuga în cheeseburgeri varză atât cât se poate, iar varza rămasă se serveşte
ca salată, asezonată cu sucul de la o jumătate de lămâie şi puţină apă.
Notă!
Înlocuind chiflele din pâine albă cu cele din pâine neagră cu seminţe şi adăugând legumele, am considerat acest meniu semi-sănătos, dar dacă
renunţaţi la cartofii prăjiţi şi ketchup, este şi mai bine!
Porţii: 5
Timp
total: aprox 1h 30min
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!