Rețete Pascale

Cheeseburgeri de casă cu varză dulce şi chifle negre cu seminţe


Cheeseburgeri de casă cu varză dulce şi chifle negre cu seminţe

Anul trecut, cam pe vremea asta făceam burgeri de casă, iar zilele trecute, răscolind prin poze şi retete, i-am găsit şi mi-am propus să-i fac din nou. Nouă ne plac mult chiflele kaizer cu tot felul de seminţe, aşa că de data aceasta am pregătit cheeseburgeri de casă cu mirodenii naturale de la Delikat, varză dulce şi chifle negre cu seminţe. Au fost atât de buni!


Ingrediente:
aprox 500 g carne de porc tocată,
3 linguri apă,
Puţină pâine,
1 linguriţă rasă cu sare,
Condimente de la Delikat: oregano, boia dulce, rozmarin, cimbrişor, măghiran.
5 chifle-kaizer negre cu seminţe,
1 varză albă,
Sucul de la o jumătate de lămâie,
1 roşie,
1 pachet caşcaval feliat,
ketchup dulce după gust,
8 cartofi

Mod de preparare:
Într-un vas mare, se amestecă bine carnea tocata cu puţină apă, sare, un coltuc de pâine înmuiat în apă, care vor face carnea mai pufoasă şi condimentele naturale. Se formează în mâinile umede sfere mai măricele, care se turtesc şi se rumenesc pe grătarul electric.

Între timp, cartofii se curăţă, se spală, se amestecă cu sare, după gust şi se prăjesc în uleiul încins.

Se toacă mărunt varza şi se frământă apoi cu puţină sare.


Chiflele se taie în jumătăţi, se aşază pe fiecare bază un pic de ketchup dulce, puţină varză, câte o chiftea, o felie de caşcaval, apoi o felie de roşie, iar varză tocată şi apoi capacul chiflei.
Se va adăuga în cheeseburgeri varză atât cât se poate, iar varza rămasă se serveşte ca salată, asezonată cu sucul de la o jumătate de lămâie şi puţină apă.

Notă! Înlocuind chiflele din pâine albă cu cele din pâine neagră cu seminţe şi adăugând legumele, am considerat acest meniu semi-sănătos, dar dacă renunţaţi la cartofii prăjiţi şi ketchup, este şi mai bine!

Porţii: 5
Timp total: aprox 1h 30min





Poftă Bună!


Comentarii