Ciorba de dovlecel


Ciorba de dovlecel

Ciorba de dovlecel. Pentru ca nu am avut la indemana decat putin patrunjel proaspat, am incercat cu ocazia aceasta si ierburile de gradina de la Delikat.


Ingrediente:
1 ceapa alba uscata;
1 morcov;
1 ardei gras;
1 dovlecel;
Sare, dupa gust;
250 g rosii la conserva;
500 ml bors,
1 lingura de ierburi de gradina Delikat,
O mana de patrunjel proaspat,
2 maini de fidea

Mod de preparare:
Se calesc ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mica si ardeiul gras taiat cubulete. Se adauga un castronel cu rosii (eu am avut rosii de la conserva), dovlecelul curatat de coaja si taiat bucati mai mari. Se calesc impreuna cam 5 minute.
Se completeaza oala cu apa si se lasa sa fiarba cam 20 de minute, apoi se adauga cam 2 maini de fidea.
Dupa 10 minute se acreste cu bors, dupa gust (eu am pus 500 ml de bors la o oala de ciorba de 3 litri). Se mai lasa un pic sa fiarba, se ia focul si se pune o lingura cu ierburi de gradina, dar si patrunjel proaspat tocat marunt.
Se poate servi cu ardei iute.


Timp total de pregatire: aprox 40 de minute
Portii: 8



Pofta Buna!

Comentarii