Costiţe cu cartofi în două culori
Costiţe cu cartofi în
două culori
Se spune că gusturile se mai
schimbă şi că anumite mâncăruri de care nu te atingeai în copilărie, ajungi să
le iubeşti, ca adult. Dacă unele mâncăruri nu-mi plăceau şi acum îmi plac, un
lucru a rămas neschimbat: ador costiţele, mai ales dacă sunt afumate, alături
de cartofi la cuptor.
Pentru o pată de culoare, am
ales să dau cartofii jumătate prin boia, jumătate prin ierburi de grădină.
Pentru un gust deosebit, am
pus la final şi brânză de burduf, iar ai mei au fost încântaţi.
Ingrediente:
750 costite afumate,
600 g cartofi,
2 pahare cu apă,
1 pahar cu bere,
Ulei,
Sare, după gust,
Mirodenii: boia de ardei dulce şi ierburi de grădină
Delikat;
250 g brânză de burduf
Mod de preparare:
Se aşază coastele într-o tavă în care am pus şi un strat
subţire de ulei.
Cartofii se curăţă, se spală, se taie cuburi mai mari şi
o parte din ei se amestecă cu
boia şi sare, celalţi cu ierburi de grădină şi sare.
Se răstoarnă şi ei în tavă, se mai adaugă bere şi apoi apă cât să le
acopere.
Se dau la cuptor la foc mediu, o oră şi jumătate sau până se
rumenesc.
Când sunt gata, se aşază pe un platou şi se servesc cu
brânză de burduf care îi va face foarte gustoşi.
Porţii: 4
Timp de pregatire: cam 10 min
Timp la cuptor: 1h 10min
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!