Gem de afine (2018)
Gem de afine
Gemul de
afine mi-a plăcut mereu pentru aroma sa specială. Şi ce culoare nemaipomenită
are în timpul fierberii!
Ingrediente:
800 g
afine,
350 g
zahăr
Mod de preparare:
Se spală
delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa
sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc potrivit, amestecând din când în
când, să nu se lipească. Când începe să fiarbă şi să se umfle, se face focul
mai mic şi se amestecă des. Când este bine legat, se dă de pe foc.
Se
toarnă gemul fierbinte în borcane, se pun capacele, se întorc cu gura în jos,
se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă până se răcesc, apoi se
etichetează.
Timp de
pregătire: 10min
Timp de
gătire: aprox 25 min
Se
obţin: 2 borcănele de câte 350g
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!