Gem de afine (2018)


Gem de afine

Gemul de afine mi-a plăcut mereu pentru aroma sa specială. Şi ce culoare nemaipomenită are în timpul fierberii!

Ingrediente:
800 g afine,
350 g zahăr

Mod de preparare:
Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc potrivit, amestecând din când în când, să nu se lipească. Când începe să fiarbă şi să se umfle, se face focul mai mic şi se amestecă des. Când este bine legat, se dă de pe foc.


Se toarnă gemul fierbinte în borcane, se pun capacele, se întorc cu gura în jos, se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă până se răcesc, apoi se etichetează.

Timp de pregătire: 10min
Timp de gătire: aprox 25 min
Se obţin: 2 borcănele de câte 350g




Poftă Bună!

Comentarii