Pizza cu salam si porumb


Pizza cu salam si porumb

Pizza de casa cu aluat subtire, dar pufos, la care am folosit oregano de la Delikat. De data aceasta, am decorat cu mai multe feluri de salam, rosioare, ardei gras si mult cascaval. Imi place mult aroma porumbului pe pizza si, pentru ca am fiert porumb cu o zi inainte, am pastrat si pentru aceasta.

Ingrediente:
pentru aluat:
un plic drojdie uscata (7 g);
400 g faina;
330 ml apa calduta;
Cateva linguri ulei;
1 lingurita sare;
Oregano Delikat,
Busuioc,
pentru decorat:
150 g salam rustic,
100 g salam banatean,
200 g salam de vara,
2 rosii,
1 ardei gras,
1 porumb fiert,
cascaval ras,
ketchup dulce si picant, dupa gust.

Mod de preparare:
Pentru aluat: se amesteca drojdia uscata cu putina faina, se adauga apa, uleiul, oregano si sarea. Se amesteca si se framanta, adaugand faina cat cuprinde, pana se obtine un aluat consistent, dar pufos. Se unge cu putin ulei, se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut intr-un loc ferit de curent.
Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina, se transfera intr-o tava. Eu am o tava pentru pizza cu orificii, care permite aerului din cuptor sa coaca pizza mai frumos, astfel incat zici ca e pe vatra.
Se inteapa aluatul din loc in loc, se unge cu ketchup, se presara busuioc, apoi se decoreaza dupa gust cu salamurile feliate, rosiile, ardeiul taiat fasii si porumb.


Se da cascavalul pe razatoarea mare si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 20 de minute sau pana se rumeneste.

Timp de pregatire: 1h
Timp de coacere: aprox 20min.
Portii: o tava este suficienta pentru 4 portii mari sau 6 medii.




Pofta Buna!

Comentarii