Pizza cu salam si porumb
Pizza cu salam si porumb
Pizza
de casa cu aluat subtire, dar pufos, la care am folosit oregano de la Delikat. De
data aceasta, am decorat cu mai multe feluri de salam, rosioare, ardei gras si
mult cascaval. Imi place mult aroma porumbului pe pizza si, pentru ca am fiert
porumb cu o zi inainte, am pastrat si pentru aceasta.
Ingrediente:
pentru
aluat:
un
plic drojdie uscata (7 g);
400 g
faina;
330 ml
apa calduta;
Cateva
linguri ulei;
1
lingurita sare;
Oregano
Delikat,
Busuioc,
pentru
decorat:
150 g salam
rustic,
100 g salam
banatean,
200 g salam
de vara,
2 rosii,
1 ardei
gras,
1
porumb fiert,
cascaval
ras,
ketchup
dulce si picant, dupa gust.
Mod de preparare:
Pentru
aluat: se amesteca drojdia uscata cu putina faina, se adauga apa, uleiul,
oregano si sarea. Se amesteca si se framanta, adaugand faina cat cuprinde, pana
se obtine un aluat consistent, dar pufos. Se unge cu putin ulei, se acopera cu
folie alimentara si se lasa la crescut intr-un loc ferit de curent.
Se
intinde aluatul pe masa presarata cu faina, se transfera intr-o tava. Eu am o
tava pentru pizza cu orificii, care permite aerului din cuptor sa coaca pizza mai
frumos, astfel incat zici ca e pe vatra.
Se inteapa
aluatul din loc in loc, se unge cu ketchup, se presara busuioc, apoi se
decoreaza dupa gust cu salamurile feliate, rosiile, ardeiul taiat fasii si porumb.
Se da
cascavalul pe razatoarea mare si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru
20 de minute sau pana se rumeneste.
Timp
de pregatire: 1h
Timp de
coacere: aprox 20min.
Portii:
o tava este suficienta pentru 4 portii mari sau 6 medii.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!