Porc si cartofi cu mirodenii la cuptor


Porc si cartofi cu mirodenii la cuptor

Carne de porc si cartofi cu mirodenii la cuptor, le-am servit cu branza rasa si un sos simplu de smantana cu ierburi italiene primite de la Delikat, au fost delicioase.

Ingrediente:
600 g pulpa de porc,
1 pahar bere,
1 pahar apa,
1 kg cartofi noi,
Optional un morcov,
O lingurita de condimente pentru porc Delikat,
Putina branza rasa,
Pentru sos:
smantana 20% grasime, dupa gust,
ierburi italiene Delikat, dupa gust

Mod de preparare:
Se curata si se spala cartofii, apoi se taie pe lungime.
Se spala carnea de porc, se portioneaza si se asaza intr-o tava in care am pus un strat subtire de ulei. Se asaza printre feliile de carne si cartofii. Se pot pune si rondele de morcov pentru o aroma dulce. Se presara condimente pentru porc, se adauga berea si apa si se dau la cuptor, la foc potrivit, pentru o ora si jumatate, pana s-a fragezit carnea, iar cartofii s-au rumenit bine.
Se aranjeaza frumos pe platouri, se presara branza rasa si se servesc cu un sos simplu din smantana 20% grasime (se poate inlocui cu iaurt grecesc) amestecata cu putine ierburi italiene.

Timp de pregatire: 10min
Timp de coacere: 1h 30min
Portii: 4





Pofta Buna!



Comentarii