Porc si cartofi cu mirodenii la cuptor
Porc si cartofi cu mirodenii
la cuptor
Carne
de porc si cartofi cu mirodenii la cuptor, le-am servit cu branza rasa si un
sos simplu de smantana cu ierburi italiene primite de la Delikat, au fost delicioase.
Ingrediente:
600 g
pulpa de porc,
1
pahar bere,
1
pahar apa,
1 kg
cartofi noi,
Optional
un morcov,
O
lingurita de condimente pentru porc Delikat,
Putina
branza rasa,
Pentru
sos:
smantana
20% grasime, dupa gust,
ierburi
italiene Delikat, dupa gust
Mod
de preparare:
Se curata
si se spala cartofii, apoi se taie pe lungime.
Se spala
carnea de porc, se portioneaza si se asaza intr-o tava in care am pus un strat
subtire de ulei. Se asaza printre feliile de carne si cartofii. Se pot pune si
rondele de morcov pentru o aroma dulce. Se presara condimente pentru porc, se
adauga berea si apa si se dau la cuptor, la foc potrivit, pentru o ora si
jumatate, pana s-a fragezit carnea, iar cartofii s-au rumenit bine.
Se
aranjeaza frumos pe platouri, se presara branza rasa si se servesc cu un sos
simplu din smantana 20% grasime (se poate inlocui cu iaurt grecesc) amestecata
cu putine ierburi italiene.
Timp
de pregatire: 10min
Timp
de coacere: 1h 30min
Portii:
4
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!