Spice de grau cu carnaciori si cascaval
Spice de grau cu carnaciori si cascaval
Am
ales sa fac niste spice de grau cu aluat de casa, carnaciori grill si
mirodenii. Am ras cascaval si pe deasupra si au iesit o bunatate.
Ingrediente:
Pentru
aluat:
200 g
margarina Rama Maestro,
700
faina,
5 g
sare,
5g zahar,
260 ml
apa calda,
230 ml
bors,
10 g
drojdie uscata,
Pentru
umplutura:
3
carnaciori grill,
Oregano
si condimente pentru porc Delikat,
150 g
cascaval ras,
2 oua
pentru uns
Mod de
preparare:
Aluatul:
se amesteca cu degetele jumatate de pachet de unt sau margarina cu putina faina
si sare, pana se obtine un aluat faramicios. Se adauga zaharul, borsul, apa,
drojdia si apoi faina cata cere aluatul, amestecand si framantand pana se
obtine un aluat consistent, dar elastic.
Se
intinde aluatul in foaie subtire si se pun in mijloc margarina ramasa. Se impatureste,
se bate cu facaletul, se intinde, apoi iar se impatureste.
Se da
la rece o 30 de minute, apoi se imparte in doua sau mai multe bucati, in
functie de cate spice doriti sa obtineti si de cat mari le faceti.
Se
intinde prima foaie, se unge cu ou, se presara cascaval ras, oregano si
condimente pentru porc, dupa gust. Se impatureste si se intinde din nou, pentru
ca mirodeniile se intre in aluat.
Pentru a forma spicul: se ruleaza aluatul, se taie
felii, dar nu pana la capat, apoi fiecare felie se apuca intre doua degete
pentru a-i subtia capatul si se trage peste margine: stanga, dreapta, mijloc,
apoi iar stanga, dreapta, mijloc. Se vede cel mai bine in poze.
Se
asaza felii de carnat in fiecare bob. Un carnat a fost suficient pentru un
spic. Se procedeaza la fel cu aluatul ramas. Mi-au iesit 3 spice.
Se unge
fiecare din nou cu ou si se coace la foc mic 25 minute sau pana se rumeneste.
Timp de
pregatire: 10min
Timp
de coacere: 50min
Portii: 8.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!