Spice de grau cu carnaciori si cascaval


Spice de grau cu carnaciori si cascaval

Am ales sa fac niste spice de grau cu aluat de casa, carnaciori grill si mirodenii. Am ras cascaval si pe deasupra si au iesit o bunatate.

Ingrediente:
Pentru aluat:
200 g margarina Rama Maestro,
700 faina,
5 g sare,
5g zahar,
260 ml apa calda,
230 ml bors,

10 g drojdie uscata,

Pentru umplutura:
3 carnaciori grill,
Oregano si condimente pentru porc Delikat,
150 g cascaval ras,
2 oua pentru uns

Mod de preparare:
Aluatul: se amesteca cu degetele jumatate de pachet de unt sau margarina cu putina faina si sare, pana se obtine un aluat faramicios. Se adauga zaharul, borsul, apa, drojdia si apoi faina cata cere aluatul, amestecand si framantand pana se obtine un aluat consistent, dar elastic.
Se intinde aluatul in foaie subtire si se pun in mijloc margarina ramasa. Se impatureste, se bate cu facaletul, se intinde, apoi iar se impatureste.
Se da la rece o 30 de minute, apoi se imparte in doua sau mai multe bucati, in functie de cate spice doriti sa obtineti si de cat mari le faceti.

Se intinde prima foaie, se unge cu ou, se presara cascaval ras, oregano si condimente pentru porc, dupa gust. Se impatureste si se intinde din nou, pentru ca mirodeniile se intre in aluat.
Pentru a forma spicul: se ruleaza aluatul, se taie felii, dar nu pana la capat, apoi fiecare felie se apuca intre doua degete pentru a-i subtia capatul si se trage peste margine: stanga, dreapta, mijloc, apoi iar stanga, dreapta, mijloc. Se vede cel mai bine in poze.

Se asaza felii de carnat in fiecare bob. Un carnat a fost suficient pentru un spic. Se procedeaza la fel cu aluatul ramas. Mi-au iesit 3 spice.
Se unge fiecare din nou cu ou si se coace la foc mic 25 minute sau pana se rumeneste.

Timp de pregatire: 10min
Timp de coacere: 50min
Portii: 8.





Pofta Buna!

Comentarii