Ciorbă de porc
Ciorbă de porc
Ciorbă
de porc, de vară, acrită cu ou şi oţet.
Ingrediente:
1 scăriţă
de porc proaspătă feliată,
1
morcov,
1 ceapă
uscată,
1 ardei
gras verde,
1 ardei
gras roşu,
2 roşii
mari de grădină,
2 linguri
de orez,
1
linguriţă de sare,
1 ou,
3
linguri de oţet,
Câteva
fire de verdeţuri proaspete: leuştean şi pătrunjel.
Mod de preparare:
Se spală
scăriţa de porc şi se pune la fiert într-o oala cu capacitate de 5 litri, cu apă
și o linguriţă de sare şi se spumează bine.
După ce
s-a cules spuma, se adaugă o ceapă tăiată mărunt, morcovul ras, ardeii graşi
tăiaţi cubuleţe, roşiile date pe răzătoarea mare.
Când
legumele sunt aproape fierte, se adauga 2 linguri de orez.
Când ciorba
este aproape gata, se acreşte astfel: se bate oul, se adaugă oţetul şi se subţiază
cu puţină ciorbă, apoi se toarnă acest amestec înapoi în ciorbă. Se amestecă şi
se mai lasă un pic. Se ia focul şi se îmbogăţeşte cu verdeţuri proaspete tocate
mărunt.
Se serveşte
cu ceapă roşie.
Timp de
pregătire: 10 min
Timp de
gătire: 1h 20min
Porţii: 8
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!