Ciorbă de porc


Ciorbă de porc

Ciorbă de porc, de vară, acrită cu ou şi oţet.

Ingrediente:
1 scăriţă de porc proaspătă (feliată),
1 morcov,
1 ceapă uscată,
1 ardei gras verde,
1 ardei gras roşu,
2 roşii mari de grădină,
2 linguri de orez,
1 linguriţă de sare,
1 ou,
3 linguri de oţet,
Câteva fire de verdeţuri proaspete: leuştean şi pătrunjel.

Mod de preparare:
Se spală scăriţa de porc şi se pune la fiert într-o oala de 5 litri cu apă. Se adaugă o linguriţă de sare şi se spumează bine.
După ce s-a cules spuma, se adaugă o ceapă tăiată mărunt, morcovul ras, ardeii graşi tăiaţi cubuleţe, roşiile date pe răzuitoarea mare.
Când legumele sunt aproape fierte, se adauga 2 linguri de orez.
Când ciorba este aproape gata, se acreşte astfel: se bate oul, se adaugă oţetul şi se subţiază cu puţină ciorbă, apoi se toarnă acest amestec înapoi în ciorbă. Se amestecă şi se mai lasă un pic. Se ia focul şi se îmbogăţeşte cu verdeţuri proaspete tocate mărunt.

Se serveşte cu ceapă roşie.

Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 1h 20min
Porţii: 8


Poftă Bună!

Comentarii