Rețete Pascale

Ciorbă de urzici


Ciorbă de urzici

Ciorbă de urzici, dreasă cu ou şi oţet.

Ingrediente:
500 g urzici,
1 morcov,
1 ceapă uscată,
1 ardei gras roşu,
1 roşie,
1 linguriţă de sare,
1 ou,
2 linguri de oţet,
Câteva fire de verdeţuri proaspete: leuştean şi pătrunjel.

Mod de preparare:
Se spală legumele, ceapa se toacă mărunt, ardeiul şi roşia se taie cubuleţe, urzicile se mărunţesc, iar morcovul se dă pe răzuitoare.
Se călesc legumele în puţin ulei, se adaugă şi urzicile. Se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă.
Când ciorba este aproape gata, se acreşte astfel: se bate oul, se adaugă oţetul şi se subţiază cu puţină ciorbă, apoi se toarnă acest amestec înapoi în ciorbă. Se amestecă şi se mai lasă un pic. După ce se ia focul, se adaugă verdeţurile proaspete tocate mărunt.


Se serveşte cu mămăligă rece tăiată felii mai mici.

Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: 35 min
Porţii: 6

Poftă Bună!

Comentarii