Dulceaţă din fructe de pădure
Dulceaţă din fructe de
pădure
Dulceaţa
din fructe de pădure reflectă aromele verii ca un amurg târziu care aduce cu
sine frumuseţea cerului nopţii.
Ingrediente:
570 g mure,
520 g
afine,
460 g
zmeură,
800 g
zahăr,
600 ml
apă
Mod
de preparare:
Se spală
delicat fructele.
Într-o
cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar
când începe să se lege siropul, se adaugă fructele, amestecând uşor.
Se culege
spuma formată.
Se
fierbe, la foc potrivit, până se leagă (pentru a testa, se ia cu lingura puţin
sirop şi se scurge deasupra unei farfurii, dacă se scurge în fir legat, nu
lichid, este gata).
Se stinge
focul şi se lasă la răcit în cratiţă, apoi se toarnă în borcane şi se
etichetează
Notă!
Dulceaţa se păstrează la temperatura camerei sau într-o cămară mai răcoroasă.
De regulă, la frigider, se zahariseşte.
Timp de
pregătire: 10min
Timp de
gătire: aprox 40min
Se obţin:
3 borcane (de 270 g)
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!