Rețete Pascale

Dulceaţă din fructe de pădure


Dulceaţă din fructe de pădure

Dulceaţa din fructe de pădure reflectă aromele verii ca un amurg târziu care aduce cu sine frumuseţea cerului nopţii.

Ingrediente:
570 g mure,
520 g afine,
460 g zmeură,
800 g zahăr,
600 ml apă

Mod de preparare:
Se spală delicat fructele.
Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când începe să se lege siropul, se adaugă fructele, amestecând uşor.
Se culege spuma formată.
Se fierbe, la foc potrivit, până se leagă (pentru a testa, se ia cu lingura puţin sirop şi se scurge deasupra unei farfurii, dacă se scurge în fir legat, nu lichid, este gata).
Se stinge focul şi se lasă la răcit în cratiţă, apoi se toarnă în borcane şi se etichetează


Notă! Dulceaţa se păstrează la temperatura camerei sau într-o cămară mai răcoroasă. De regulă, la frigider, se zahariseşte.

Timp de pregătire: 10min
Timp de gătire: aprox 40min
Se obţin: 3 borcane (de 270 g)



  

Poftă Bună!

Comentarii