Gem de caise (2018)
Gem de caise
Un gem delicios cu o aromă inconfundabilă, care îmi place mult pentru că se potriveşte şi cu deserturi simple şi cu unele mai complexe.
Ingrediente:
2.8 kg caise
(fără sâmburi),
1.5 g
zahar.
Mod de preparare:
Se spală
caisele, se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o
cratiţă, se acoperă cu zahăr (ţinând cont de cantitatea caiselor, dar şi de cât
sunt ele de dulci) şi se lasă câteva ore.
Se
fierbe gemul la foc mic, amestecând din când în când şi culegând spuma formată.
Când gemul
este legat, se ia de pe foc, se lasă un pic la răcorit, apoi se toarnă fierbinte
în borcane.
Se pun capacele, se întorc borcanele cu capul în jos şi se acoperă
cu un prosop de bucătărie. După ce se răcesc, se depozitează la loc răcoros.
Timp de
pregătire: 15min
Timp de
gătire: aprox 45min
Se
obţin: 3 borcane mari
Poftă
Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!