Cozonac cu migdale si cacao
Cozonac cu migdale si cacao
Ingrediente:
pentru 1 cozonac:
5
oua
500
g faina
150
ml lapte caldut
25
g drojdie
1 varf
de lingurita cu sare
200
g zahar
100
ml ulei
pentru crema:
5 linguri
pline cu zahar,
3
linguri cacao;
1
lingura zahar vanilat;
1
lingura migdale macinate;
Putin
unt;
1
galbenus pentru uns.
Mod
de preparare:
Mai
intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu
putin lapte caldut si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga
putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.
Se
adauga restul ingredientelor: zaharul, uleiul, faina pusa in ploaie, ouale
(unul cate unul), 1 varf de lingurita cu sare si restul de lapte.
Se
framanta bine pana se desprinde faina de pe maini. Apoi se lasa la crescut cam
1 o ora (pana isi dubleaza volumul). Intre timp, preparam umplutura amestecand
zaharul si pudra de cacao. Putem adauga si coaja de portocala (tinuta in zahar
la borcan) si coaja de lamaie, rahat si stafide.
Se
unge masa de lucru cu ulei si se iintinde coca cu mainile, se presara zaharul
si cacaoa, apoi si migdalele macinate si cateva fasii de unt.
Se
aseza cozonacul in tava, pe foaie de copt si se mai lasa la crescut cam 15
minute. Apoi se unge cu 1 galbenus de ou batut bine.
Se
da la cuptorul incins cam 40 de minute pana se rumeneste. Cand este gata, se
scoate din cuptor, se acopera cu un prosop de bucatarie, iar cand se raceste,
se poate felia.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!