Pizza rustica
Pizza rustica
Aceasta
e reteta mea de pizza de casa, la care am folosit ingrediente preferate de toti membrii familiei: rosii decojite, ardei gras, salam, carnaciori, masline si
cascaval.
Ingrediente:
pentru
aluat:
faina
cat cuprinde (aprox 500 g);
1 cub
mic de drojdie (25 g);
3
linguri ulei de masline;
400 ml
apa calduta;
2
lingurite sare;
Optional:
oregano.
pentru
decorat:
rosii
decojite, ardei gras, salam, carnaciori, masline si cascaval, ketchup dulce si
picant.
Mod de preparare:
Mai
intai pregatim aluatul:
Se
dizolva drojdia in apa calduta, se adauga 2 lingurite de sare, putin oregano, uleiul
si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde
aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.
Se
poate folosi imediat dar daca vreti sa iasa mai pufoasa, se lasa o jumatate de
ora la rece (daca nu aveti o camara unde e frig, il dati la frigider).
Intre
timp, se preincalzeste cuptorul si se feliaza salamul, maslinele, legumele si
tot ce mai doriti sa adaugati pe pizza.
Se imparte
aluatul in 4 bucati si se intinde fiecare pe masa presarata cu faina, in forma
pe cat posibil rotunda. Se unge aluatul cu ketchup si se orneaza dupa gust. Se
rade cascavalul si se da la cuptor pana se rumenesc (aprox 30 de minute), la
foc mediu.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!