Placinta de primavara cu carne si aluat de casa (2016)
Placinta de primavara cu
carne si aluat de casa
Ingrediente:
pentru
aluat:
100 g
unt;
2 linguri
generoase de iaurt;
1
lingurita sare;
1 plic
praf de copt;
1 ou;
faina
cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg);
pentru
umplutura de carne:
600 g carne
tocata;
1 ceapa;
1 ou;
Sare,
piper dupa gust;
Verdeturi:
cateva fire de marar si patrunjel si frunze de ceapa verde.
Pentru ornat: 100 g cascaval ras + 1 ou batut bine.
Mod
de preparare:
Mai
intai pregatim aluatul:
Se amesteca
untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde, pana
obtinem un aluat pentru intins. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca
bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Se da aluatul o
jumatate de ora la frigider.
Intre timp
se pregateste umplutura: se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei
incins. Se adauga si carnea se condimenteaza, se prajesc bine impreuna si se da
de pe foc. Se adauga oul batut bine si verdeturile tocate marunt si se
amesteca.
Se
presara faina pe masa de lucru, se imparte aluatul in 2 parti inegale: aluatul
mai mare va constitui baza, cel mai mic va fi capacul placintei. Se intinde
aluatul mai mare, se ruleaza pe sucitor si se asaza cu ajutorul acestuia in
tava, pe foaie de copt. Se aranjeaza usor cu mainile pentru a forma marginile
placintei. Excesul de aluat se taie si se va folosi la decor. Apoi se adauga
umplutura de carne. Se intinde pe masa si aluatul mai mic, se asaza capacul
placintei.
Se decoreaza cu resturile de aluat taiate fasii, se unge cu un ou batut
bine si se presara cascaval ras.
Se da
la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 25-30 de minute pana devine aurie.
Este o
mancare foarte gustoasa, care se poate servi alaturi de o salata de legume.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!