Tort de biscuiti
Tort de biscuiti
Ingrediente:
300 g de
biscuiti;
1
pachet de unt (200 g);
3
linguri de zahar;
3
linguri de cacao;
2
lingurite de zahar vanilat Bourbon;
jumatate
de lingurita de cafea solubila (ness);
200 ml
lapte rece;
stafide,
coaja de portocala, rahat;
esenta
de rom (sau orice alta esenta preferati);
pentru decor:
nuca
macinata;
100 ml
frisca lichida;
Mod
de preparare:
Batem
cu mixerul untul cu zaharul si cacaoa pana obtinem o crema. Adaugam zaharul
vanilat Bourbon, cafeaua (nessul) si amestecam bine.
Se
inmoaie biscuitii in lapte rece amestecat cu o lingurita de esenta de rom si se
asaza intr-un prim strat pe platou. Nu-i lasati la inmuiat, ci doar ii
scufundati in lapte si ii si scoateti, pentru a nu se inmuia prea tare.
Adaugam
cate un rand de crema, alt rand de biscuiti si tot asa pana obtinem un tort
destul de inalt, avand grija sa pastram una-doua linguri de crema si pentru
decor.
Se bate
cu mixerul frisca pana se face cremoasa, fina, dar nu foarte tare, pentru ca
altfel se va strange la frigider.
Se imbraca tortul in restul de crema si se orneaza cu nuca
macinata si frisca.
Se da
la frigider inainte de servire.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!