Zacusca de vinete si ardei (2015)
Zacusca de vinete si ardei
Imi
place sa prepar zacusca din vinete, ardei gras rosu si ceapa dupa o reteta
invatata de la mama.
Ingrediente:
5 kg
vinete;
4 kg
ardei gras rosu;
3 kg
ceapa;
1 l
ulei Unisol;
2 l
suc de rosii;
1
lingurita cu boabe de piper;
2
lingurite de sare fina;
Sare
grunjoasa;
4-5
foi de dafin.
Mod
de preparare:
Se coc vinetele, care
se lasa apoi la racit pe chiuveta
Se coc si ardeii, pe care se
presara apoi sare grunjoasa si se pun intr-un vas, pe care il acoperim cu un
capac, pentru a se aburi.
Dupa ce se racesc, se curata.
Se toaca vinetele ca la salata
de vinete, iar ardeii se taie marunt.
In continuare, se taie ceapa marunt
si se caleste intr-un vas mare (in care sa incapa toate) pana se face aurie, se
adauga vinetele, ardeii (veti vedea ca isi vor lasa sucul propriu), se calesc
toate, se adauga apoi si sucul de rosii. Se adauga sare fina, boabe de piper,
foi de dafin si se fierbe la foc mic, se amesteca tot timpul in ea.
Ne dam seama ca este
gata cand se ridica uleiul deasupra.
Se pune asa fierbinte in
borcane si se pun capacele.
Timp estimativ 2 ore.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!