Paine cu mac
Paine cu mac
Ingrediente pentru o paine:
25 g
drojdie;
faina
cat cuprinde (aprox 500 g);
250 ml
apa calda,
1
lingurita sare,
Seminte
de mac
Mod
de preparare:
Se
pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune
drojdia faramitata, se toarna apa calda treptat, apoi sarea si se amesteca
acestea pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa
amestecam pana se face un aluat, iar faina se desprinde de pe maini.
Se
framanta bine si se lasa la crescut o ora.
Aluatul
se asaza in tava, pe foaie de copt, apoi se mai lasa la crescut cam 30 de
minute. Apoi ungem cu putina apa painea, presaram seminte peste ea si o dam la
cuptorul incins cam 45-50 de minute.
Se da
focul mic si nu ne ramane decat sa asteptam cuminti pana este gata, in timp ce
painea ne imbie cu mirosul ei apetisant.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!