Salata de vinete cu ardei copti
Reteta
mea preferata de vara o constituie salata de vinete alaturi de ardei copti.
Conteaza mai putin cantitatile de vinete si de ardei,
fiecare foloseste cat are, important e sa le gatiti cu placere si sa le
consumati la masa de pranz, intrucat vinetele sunt destul de grele pentru
stomac. Ardeii rosii sunt mai dulci, dar si cei albi sunt gustosi.
Ingrediente:
6
vinete,
2
linguri ulei,
1
ceapa rosie (sau alba),
Sare dupa
gust,
1 kg
ardei,
2 linguri
otet,
8
linguri apa,
Rosii si
patrunjel pentru decor
Mod
de preparare:
Se coc vinetele si ardeii.
Cand s-au copt ardeii, se pun intr-un vas, se presara
peste ei sare si se acopera cu un capac, sa se abureasca si sa se decojeasca
mai usor.
Se curata
vinetele, apoi se toaca marunt si se amesteca bine cu putin ulei si o
ceapa tocata marunt. Se potriveste de sare. Am observat ca salata de vinete se
completeaza bine cu ceapa rosie, ii da o aroma mai placuta decat ceapa alba,
dar oricum puteti folosi orice ceapa va place. Se decoreaza vinetele cu felii
de rosii si cateva fire de patrunjel.
Se curata
si ardeii. Eu le indepartez si cotoarele si ii spal cu apa rece dar numai
superficial, pentru a nu isi pierde aroma, apoi ii tai fasii lungi. Adaugam
otetul, sare si apa. Eu pun la 2 linguri de otet, cam 8 linguri de apa.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!