Bomboane de ciocolata asortate
Bomboane de ciocolata asortate
Imi
place tare mult sa pregatesc bomboane in casa pentru ca pot experimenta diverse
arome si pot controla mai bine cantitatea de zahar. Ieri am pregatit cateva
bomboane cu ciocolata neagra si alune de padure, iar alte cateva cu ciocolata
si capsuni (din dulceata).
Ingrediente:
100 g
ciocolata neagra;
2
linguri frisca lichida;
Dulceata
de capsuni;
Cateva
alune de padure;
Mod
de preparare:
Se
sparg alunele, se prajesc intr-o craticioara fara ulei, doar cu putina sare, pana
se rumenesc foarte bine. Se lasa un pic la racit, de decojesc, se faramiteaza
prin rasnita de cafea pana se obtine o pudra. Eu, de obicei, nu folosesc multe
alune, ci aprox 2 maini, pentru ca au o aroma destul de intensa.
Se
incalzeste frisca lichida in vasul de chocolate fondue (sau intr-un ibric, dar
nu o incalziti foarte tare), se adauga ciocolata rupta in bucati cat mai mici. Folositi
ce ciocolata neagra doriti. Eu am deja preferata mea, pe care o folosesc de
mult timp, ciocolata de cofetarie Les Pâtissiers Dessert 52% Cacao, se gaseste
ca tableta de 200 g, din care folosesc la torturi si glazuri, dar o puteti consuma
si ca atare intrucat e foarte gustoasa si intensa.
Se
amesteca bine pana se topeste, se toarna in forma pentru bomboane un strat de
ciocolata. Acum se combina dupa gust si imaginatie. Eu am pus in unele bomboane
dulceata de capsuni (facuta in casa), in altele alune macinate, apoi am
acoperit cu alt strat de ciocolata.
Se dau
la frigider inainte de servire.
Folosind
nu doar ciocolata topita simpla, ci topita in frisca lichida, mi s-au parut mai
intense, iar ciocolata nu a mai parut amaruie, ci foarte gustoasa. Le puteti
umple cu ce doriti.
Timp total: 30min
Portii: 15
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!