Cozonac cu cacao, stafide si rahat
Cozonac cu cacao, stafide si rahat
Ingrediente:
pentru 1 cozonac:
5
oua;
500
g faina;
150
ml lapte caldut;
25
g drojdie;
1 varf
de lingurita cu sare;
200
g zahar;
100
ml ulei;
pentru crema:
5 linguri
pline cu zahar,
3
linguri cacao;
1
lingura zahar vanilat;
Stafide
inmuiate in vin rosu;
Rahat
de trandafiri;
Coaja
de portocale si de lamaie;
In
plus: 1 galbenus pentru uns.
Mod
de preparare:
Mai
intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu
putin lapte caldut si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga
putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.
Se
adauga restul ingredientelor: zaharul, uleiul, faina pusa in ploaie, ouale
(unul cate unul), un varf de lingurita cu sare si restul de lapte.
Se
framanta bine pana se desprinde faina de pe maini. Apoi se lasa la crescut cam
o ora (pana isi dubleaza volumul).
Se
unge masa de lucru cu ulei si se iintinde coca cu mainile, se presara zaharul, zaharul vanilat si cacaoa, apoi si coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan) si coaja de
lamaie, rahat maruntit, stafidele inmuiate mai inainte in vin rosu.
Se
asaza cozonacul in tava, pe foaie de copt si se mai lasa la crescut cam 15
minute. Apoi se unge cu 1 galbenus de ou batut bine.
Se
da la cuptorul incins cam 40 de minute pana se rumeneste. Cand este gata, se
scoate din cuptor, se acopera cu un prosop de bucatarie, iar cand se raceste,
se poate felia.
Timp preparare: aprox 2h 35min
Portii: 10 felii
Timp preparare: aprox 2h 35min
Portii: 10 felii
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!