Tarte cu branza si Tarte cu dulceata
Retete pentru Revelion
Tarte cu dulceata
Tarte cu aluat de casa: o parte din tarte cu dulceata de casa, cealalta parte cu crema de branza.
Acest tip de tarte pot fi de ajutor de Revelion, intrucat aluatul nu este nici prea dulce, nici prea sarat, astfel ca putem folosi o parte din ele la aperitiv, iar cealalta s-o servim la desert.
Acest tip de tarte pot fi de ajutor de Revelion, intrucat aluatul nu este nici prea dulce, nici prea sarat, astfel ca putem folosi o parte din ele la aperitiv, iar cealalta s-o servim la desert.
Ingrediente pentru 26 de tarte:
150 g Rama
Maestro 72% grasime;
1 ceasca
lapte cald (150ml);
1 lingurita
sare;
1
lingurita zahar;
1 ou;
Faina
cat cuprinde;
1 praf
de copt;
Pentru
umplutura:
150 g Branza
rasa;
1
lingurita smantana;
1
ceapa rosie;
Sare dupa
gust;
castraveti,
rosii, ardei gras.
Mod de preparare:
Se
freaca margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele
cald. Se adauga apoi faina cat cuprinde, amestecand si framantand, pana se
obtine o coca consistenta, dar moale la atingere. Aluatul se intinde in foaie
subtirica pe masa de lucru (presarata cu faina) si se decupeaza cu un pahar mai
mare cercuri pe care le modelam cu degetele si le asezam cu grija in tava de briose,
in forme de copt.
Se dau
la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 10-15 minute.
Sunt
foarte fragede, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.
Se lasa tartele la racit.
O parte dintre tarte am umplut-o cu branza rasa amestecata cu sare, ceapa tocata marunt si smantana si apoi le-am decorat cu legume taiate marunt si masline, ca sa arate ca niste cosulete.
Din branza ramasa, am
umplut cativa castraveti si rosii, pe care le-am decorat cu masline, apoi am
format mici sfere, pe care le-am asezat pe ardei gras ca sa aiba mai multa
stabilitate si carora le-am pus in cap un cate un capacel de rosie, ce se pot orna
cu mustar, ca sa semene cu niste ciupercute. Se servesc alaturi de alte
aperitive.
Iar pe celelalte tarte le-am umplut cu dulceata:
Timp total: 1h 40 min
Portii: eu am obtinut 26 de tarte.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!