Biscuiti de Craciun cu cascaval si susan
Biscuiti de Craciun cu
cascaval si susan
Am
inceput sa testez biscuiti pentru perioada sarbatorilor. De aceasta data am
pregatit biscuiti cu aluat fraged, rapid, fara dospire, cu lapte rece, cascaval
si susan prajit. Pot fi serviti si de Craciun sau Revelion cand ne saturam de
mancaruri grele sau multe dulciuri.
Ingrediente:
150 g Rama
Maestro 72% grasime;
1
lingurita zahar;
2
lingurite (rase) sare;
1 ceasca
lapte rece;
2 oua;
faina
cat cuprinde (aprox 400g);
1 praf
de copt;
Susan
prajit;
cascaval
Mod de preparare:
Intr-un
vas se amesteca untul sau margarina cu zaharul, sarea, laptele rece. Se bat cele
doua oua, se opreste doar putin intr-o ceasca pentru uns, restul se
adauga la aluat. Se adauga praful de copt si, treptat, faina, amestecand
si framantand bine, pana obtinem un aluat pufos si bun de intins.
Nu l-am
mai lasat la dospit, de aceasta data l-am folosit imediat.
Aluatul
se intinde pe masa de lucru (presarata cu faina) in foaie nici prea groasa,
nici prea subtire si se taie cu formele
de patiserie sau un pahar. Le puteti da orice forma preferati.
Se
asaza biscuitii in tava, pe foaie de copt, se unesc doi cate doi cu o bucatica
de cascaval in mijloc, se ung cu ou batut si apoi se presara peste ei susan
prajit.
Se dau
la cuptor, la foc potrivit, aprox 10 minute fiecare tava, pana se rumenesc. Eu am
obtinut 2 tavi si aprox 100 de biscuiti,
tinand cont ca i-am lipit doi cate doi.
Timp
total: 35min
Pastrare: Se depoziteaza
in cutii metalice pentru prajituri.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!