Salata Boeuf (2016)


Salata Boeuf

Ingrediente pentru 1 platou:
400 g carne de porc;
1 kg cartofi;
700 g morcovi;
Muraturi asortate;
2-3 linguri generoase de mustar;
Piper macinat si sare, dupa gust;

Pentru maioneza:
galbenusul de la 1ou fiert;
galbenusul de la 1 ou crud;
Ulei;
Zeama de lamaie;
Pentru decor: morcovi murati, conopida.

Mod de preparare:
Se fierb carnea si legumele si se lasa la racit.

Taiem cubulete mici cartofii, carnea, morcovii si muraturile, dar si albusul ramas de la oul fiert si le punem intr-un vas mare. Amestecam bine cu mustarul, sare si piper.

Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas, galbenusul de la un ou crud impreuna cu galbenusul de la un ou fiert cu putina sare si zeama de lamaie. Se toarna incet ulei, amestecand continuu. Este gata cand se obtine o maioneza cremoasa si fina.


O buna parte din maioneza o adaugam in salata, iar cu cealalta parte (cam 2 linguri, dar depinde de gustul fiecaruia) imbracam salata. Se orneaza cu fasii de morcov murat sau alte muraturi, fiecare dupa gust.

Timp de fierbere: aprox 1h;
Timp de racire: aprox 1h;
Timp de pregatire: aprox 1h.
Portii: 12


Pofta buna!


Comentarii