Salata Boeuf (2016)
Salata Boeuf
Ingrediente
pentru 1 platou:
400 g
carne de porc;
1 kg cartofi;
700 g morcovi;
Muraturi
asortate;
2-3
linguri generoase de mustar;
Piper
macinat si sare, dupa gust;
Pentru
maioneza:
galbenusul
de la 1ou fiert;
galbenusul
de la 1 ou crud;
Ulei;
Zeama
de lamaie;
Pentru
decor: morcovi murati, conopida.
Mod de preparare:
Se
fierb carnea si legumele si se lasa la racit.
Taiem
cubulete mici cartofii, carnea, morcovii si muraturile, dar si albusul ramas de
la oul fiert si le punem intr-un vas mare. Amestecam bine cu mustarul, sare si
piper.
Pregatim
maioneza: se amesteca intr-un vas, galbenusul de la un ou crud impreuna cu
galbenusul de la un ou fiert cu putina sare si zeama de lamaie. Se toarna incet
ulei, amestecand continuu. Este gata cand se obtine o maioneza cremoasa si
fina.
O buna
parte din maioneza o adaugam in salata, iar cu cealalta parte (cam 2 linguri,
dar depinde de gustul fiecaruia) imbracam salata. Se orneaza cu fasii de morcov
murat sau alte muraturi, fiecare dupa gust.
Timp
de fierbere: aprox 1h;
Timp
de racire: aprox 1h;
Timp
de pregatire: aprox 1h.
Portii:
12
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!