Mini tarte cu carne
Mini tarte cu carne
Mini
tarte cu aluat de casa si carne de porc tocata. Pot fi servite calde, dar pot
fi luate si la pachet la serviciu sau in drumetii. Sunt simple si satioase.
Ingrediente pentru 14 mini tarte:
pentru
aluat:
5 g
drojdie uscata (la plic);
2
linguri ulei;
1
pahar (aprox 250 ml) apa calduta;
faina
cat cuprinde;
1 varf
de lingurita zahar;
1
lingurita sare;
pentru
umplutura:
200 g
carne tocata;
Sare
si piper;
1 ou;
In
plus:
1 ou
pentru uns;
Putin cascaval
taiat cubulete.
Mod de preparare:
Pentru
aluat: se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga putin zahar, apoi sare,
uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana
se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru
intins.
Aluatul
se lasa o jumatate de ora la dospit.
Pentru
umplutura: se caleste carnea intr-o tigaie cu putin ulei incins, se condimenteaza
dupa gust, iar cand se rumeneste bine, se da de pe foc. Dupa ce s-a racit, se
incorporeaza oul.
Aluatul
se mai framanta putin apoi se intinde in foaie potrivit de subtire, se taie in cercuri
cu ajutorul unui pahar. Se ia un cerc de aluat, se umple cu carne, se ridica cu
grija marginile, se strang marginile cu degetele, se adauga o bucatica mica de
cascaval pe fiecare mini tarta, apoi se acopera cu fasii subtiri de aluat. Aluatul ramas se poate folosi astfel pentru decorat sau il puteti refrigera pentru alte retete.
Se ung cu oul batut bine si se asaza intr-o tava cu foaie de copt.
Se ung cu oul batut bine si se asaza intr-o tava cu foaie de copt.
Se dau
la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 25 de minute sau pana se rumenesc.
Timp
total: aprox 1h 30min.
Portii:
14 mini tarte
Pofta
Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!