Paste cu chiftele si sos
Paste cu chiftele si sos
Atunci cand va raman chiftele, puteti sa pregatiti alta masa cu
acestea, facandu-le un sos si constituind astfel un alt fel principal. Pentru
ca iubesc pastele, eu am pregatit paste cu chiftele si sos, iar la final, le-am
mai dat la cuptor cu putin cascaval ras un sfert de ceas, atat cat sa se imbine
toate aromele si toata lumea sa fie incantata.
Ingrediente:
6
chiftele;
2
catei de usturoi;
400 ml
apa;
Suc de
rosii (sau bulion) aprox 3 linguri.
150 g
cascaval ras;
300 g
de paste fusilli
Mod
de preparare:
Se
fierb pastele al dente, apoi le dam de pe foc. Le scurgem de apa.
Cat timp fierb pastele, pregatim sosul: se calesc 2
catei de usturoi tocati marunt in putin ulei incins, apoi se adauga chiftelele
taiate si ele cat mai marunt, se prajesc impreuna un pic, apoi se adauga peste
ele 400 ml apa si un praf de sare si se lasa la fiert 5-10 minute. Se adauga
sosul de rosii sau bulionul desfacut in putina apa, se mai fierbe un pic pana mai
scade apa. Dam cratita de pe foc. Se toarna chiftelele cu sos peste paste si se
amesteca.
Intr-o tava sau cratita adanca unsa cu ulei se toarna
pastele si chiftelele cu sos, se presara cascavalul ras si se dau la cuptorul incins
aprox 15 minute, la foc potrivit, pana se rumenesc bine.
Cand sunt gata, se decoreaza cu frunzulite de busuioc.
Timp:
aprox 30min;
Portii:
6
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!